Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVN Singapura: Lewis Hamilton bez konkurencije do nove pobjede

VN Singapura: Lewis Hamilton bez konkurencije do nove pobjede


Nakon što je zbog problema s bolidom Rosberg rano morao odustati od utrke, Hamilton nije imao nikakve prepreke, ubilježio je novu pobjedu i prešao u vodstvo na ljestvici vozača.

Utrka u Singapuru zna biti prilično zanimljiva i uzbudljiva. No to nije bio slučaj i ove nedjelje. Gledali smo jednu od najdosadnijih utrka u sezoni, tim više što se Rosbergu bolid prije kruga zagrijavanja nije htio upaliti. Bilo je jasno kako će krenuti iz boksa sa zadnjeg mjesta i pokušati uloviti bar koji bod, no problem je bio daleko veći. Ukratko, nakon 13 odvoženih  krugova Rosberg je morao odustati. Hamiltonu nitko nije bio na putu, od samog starta je bio vodeći, a tako je i završio utrku.

S obzirom da Rosberg nije osvojio niti jedan bod. Hamilton je prešao u vodstvo na ljestvici vozača, tako da će prvenstvo ponovo ući u svoju neizvjesnost. Ovo je velik gubitak za Nijemca i velika pobjeda za Britanca, a do kraja sezone je preostalo još pet utrka. Sve je moguće.

U ovoj utrci treba spomenuti i odlične vožnje dva Red Bullova vozača Vettela i Ricciarda koji su se popeli na pobjedničko postolje. Alonso u Ferrariju i mje stalno bio za petama, no jednostavno se nije moglo bolje.Ugodno iznenađenje bili su i Massa, Vergne i Perez koji su svoje pozicije grčevito držali i svojim timovima osigurali bodove. U bodovima su utrku završili i Raikkonen, Hulkenberg i Magnussen. Sve ostalo na utrci je manje bitno, pa čak i jedan Safety Car koji je

Slijedeća se utrka vozi za dva tjedna u Japanu.

20140921-02