Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVN SAD-a: kako izgleda američka staza koja se po prvi puta vozi u Formuli 1

VN SAD-a: kako izgleda američka staza koja se po prvi puta vozi u Formuli 1


Ono što ćete vidjeti u nastavku dva su odlična videa i kojima ćete vidjeti kako izgleda američka staza za Formulu 1. Utrka za VN SAD-a vozi se ove nedjelje u 20 sati po hrvatskom vremenu.

U narednih desetak dana voze se dvije posljednje sezonske utrke u Formuli 1, kada će se odlučiti tko će biti novi/stari  svjetski prvak. Najviše izgleda imaju Sebastian Vettel u Red Bullu i Fernando Alonso u Ferrariju.

Bit će to zanimljiva borba jer se radi o stazi koja je po prvi puta u kalendaru Formule 1, potpuno nepoznata i nova staza koja se vozi u Austinu, država Texas. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ponajbolji vozači svijeta snaći na ovoj zanimljivoj stazi.

Podsjetimo se kako smo i prošle godine imali indijsku premijeru, odnosno po prvi puta se vozila utrka za VN Indije, ove godine drugi put. Inače, vozit će se 56 krugova, jedan krug je dug 5,52 kilometara. Staza ima 19 zavoja, tri ravna dijela za prestizanje i vjerojatno dvije DRS zone. Prema meteorološkoj prognozi vrijeme bi trebalo biti sunčano uz ponešto oblaka, te uz 22 stupnja Celzija u zraku.

U nastavku pogledajte oba videa koji će vam pokazati kako izgleda američka staza. Uživajte…