Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVN Malezije: dvostruka pobjeda Red Bulla – Ricciardo prvi, Verstappen drugi

VN Malezije: dvostruka pobjeda Red Bulla – Ricciardo prvi, Verstappen drugi


Ni kriv ni dužan, pobjedu u Maleziji odnio je Daniel Ricciardo (Red Bull) nakon što se vodećem Lewisu Hamiltonu (Mercedes) zapalio bolid. Utrka je donijela neke možda i presudne elemente za prvenstvo.

Već je sam start bio čudan. Prvi zavoj – kaos. Nico Rosberg (Mercedes) se malo izvlači u vanjski dio zavoja, no u ulasku ga iz pozadine udara Sebastian Vettel (Ferrari) koji je bio u prestizanju Verstappena. Deblji kraj izvlači Vettel koji ostaje bez prednjeg lijevog kotača, a Rosberg praktički neoštećen nastavlja utrku. Ovaj incident će se, kako je pisalo, istražiti nakon utrke. Hamilton naravno bježi naprijed u sigurnu pobjedu kako je to tada izgledalo.

Rosberg je pao praktički na začelje, ali je ubrzo počeo prestizati bolide ispred sebe. Cilj je naravno spasiti što je više bodova moguće, a kako bi nastavio borbu za svjetskog prvaka s Hamiltonom. Nakon posljednjeg ulaska u boks Rosberg je već peti, iza Raikkonena, kojeg je u jednom zavoju malo izgurao, došlo je do kontakta, i to je druga situacija koja će se istražiti poslije utrke.

I kada je sve izgledalo kako će Hamilton preuzeti vodstvo na ljestvici vozača, otkazuje mu njegov bolid na sveopće razočarenje cijelog Mercedesovog tima. Na čelo izbija Ricciardo, na drugom je mjestu Max Verstappen (Red Bull) koji je neko vrijeme prijetio Australcu, ali se ipak na kraju zadovoljio drugim mjestom. No, puno važnija stvar za cijelo prvenstvo je treće mjesto Rosberga koji se dokopao pobjedničkog postolja i koji sada ozbiljno bježi Hamiltonu, a koji će u posljednjih pet sezonskih utrka morati praktički samo pobjeđivati. No, sve je moguće.

Slijedeća se utrka vozi u Japanu za tjedan dana. Nema vremena za odmor 🙂

vn-malezije-dvostruka-pobjeda-red-bulla-ricciardo-prvi-verstappen-drugi-02