Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVN Italije: Lewis Hamilton pobijedio, Rosberg odustao, imamo li novog prvaka?

VN Italije: Lewis Hamilton pobijedio, Rosberg odustao, imamo li novog prvaka?


Nakon što je na samom startu Raikkonenov bolid neobjašnjivo “stajao” i s 2. startnog mjesta u trenu završio na začelju, Hamiltonu je bio otvoren put do pobjede, što je ležerno i odradio.

Odlično vrijeme dočekalo je vozače i timove u Italiji, nakon ćudljivog vikenda. Temperatura i atmosfera idealni za utrkivanje. Na samom startu prava drama – Raikkonenov Ferrari ne kreće i svi ga obilaze. Dok se Finac pokrenuo, već je završio na začelju kolone, odakle se morao probijati. Zahvaljujući svojim vozačkim sposobnostima uspio je doći do vrijednih bodova. U samoj utrci je vjerojatno bio i vozač koji je najviše puta prestizao.

Sama utrka je bila zanimljiva za gledanje, bilo je tu puno vozačkih poteza, nadmudrivanja i prestizanja. Odličnu formu pokazali su i Williamsovi Massa i Bottas koji su završili na 3. odnosno 4. mjestu, a svakako treba pohvaliti i Vettela koji se od početka držao na drugom mjestu, koje je i zadržao do kraja utrke.

Najveći gubitnik utrke bio je Rosberg. Start mu i nije bio najbolji, izgubio je nešto mjesta, no brzo se vratio u utrku. Ipak, cijelo vrijeme je imao problema s bolidom, najviše s kočnicama koje su se pregrijavale, kao i s gumama. Problemi su kulminirali u 51. krugu, 2 kruga prije kraja, kada se bolid zapalio. Ovim odustajanjem vrlo je upitna Rosbergova borba za svjetskog prvaka. S velikom vjerojatnošću možemo reći kako bi novi svjetski prvak trebao biti Lewis Hamilton.

20150906-02

Slijedeća je na rasporedu za 14 dana u Singapuru… ona noćna… 🙂

20150906-03

20150906-04

20150906-05