Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVN Brazila iz kokpita Marka Webbera u Red Bull simulatoru

VN Brazila iz kokpita Marka Webbera u Red Bull simulatoru


Ovog vikenda vozi se pretposljednja utrka Formule 1 u Brazilu. Fernando Alonso ima odličnu priliku za osvajanje nove titule svjetskog prvaka, sve ovisi i o drugom nejvjerojatnijem kandidatu, Marku Webberu. No, sve ono što smo mogli vidjeti ove sezone je – ništa nije gotovo dok nije gotovo!

Tri su načina kako Alonso može posatai prvak. Analizirajmo ih:

1. Alonso pobjeđuje, Webber je najviše peti
2. Alonso je drugi, Webber je najviše osmi
3. Alonso je treći, Webber je najviše deseti

Naravno, uopće nećemo komentirati slučaj da Alonso ne završi utrku. Na taj "način" praktički bez titule su ostali Hamilton i Vettel, iako oba imaju teoretsku šansu za osvajanje titule naslova. S druge strane Alonso vjerojatno neće voziti "pod nož", nego će pokušati sigurno doći do bodova. Sjetite se samo kako je prije nekoliko godina Kimi Raikkonen došao do titule svjetskog prvaka, kroz iglene uši i zahvaljujući greškama konkurenata. Mislimo kako je Alonso previše iskusan (iako je "vatreni" vozač) i neće dopustiti nikakvu grešku.

Vratimo se mi na samu utrku. VN Brazila, 18. sezonska utrka vozi se na stazi Interlagos. Krug je dugačak 4,3 kilometra, vozi se 71 krug suprotno od kazaljke na satu i ukupne dužine od 306 kilometara. Maksimalna brzina očekuje se oko 314 km/h. Sve ostalo reći će vam sam Mark Webber. Pogledajte video.

Mi ćemo samo reći još dvije važne stvari. Prva su kvalifikacije za startni raspored koji možete pratiti uživo u subotu u 17:00 sati na HRT2. Na istom programu, u isto vrijeme ali dan kasnije u nedjelju 7. studenog vozi se VN Brazila.