Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVN Austrije: Nicu Rosbergu nova pobjeda, Lewis Hamilton drugi

VN Austrije: Nicu Rosbergu nova pobjeda, Lewis Hamilton drugi


Ponovo je Mercedes odradio se najbolje što je mogao. Dvostruka pobjeda je u džepu – prvi je Nico Rosberg, a drugi Lewis Hamilton. Sama utrka – ništa posebno.

Lijepa staza u Austriji pružila nam je solidnu utrku u Formuli 1. Iako, moramo priznati, očekivali smo više. Bilo je dosta ravnih dijelova gdje se moglo prestizati, no utrka je bila prilično mirna. Sam start je bio u znaku Williamsa i Mercedesa. Massa je pobjegao naprijed a poziciju gubi Bottas od Rosberga. No, već na slijedećem zavoju Bottas ponovno prolazi Rosberga. Hamilton je odlično startao s 8. mjesta i već nakon nekoliko krugova je bio četvrti. Iza njih neprimjetni Ferrari s Alonsom, a još neprimjetniji je bio Raikkonen, negdje tamo iza.

U 2. krugu Vettel naglo usporava, prijavljuje kvar na motoru, no ubrzo se situacija “popravlja” i Nijemac kreće u lov na ostale s posljednjeg mjesta. No, u toj svojoj je želji ponovo radi neke greške, a u 36. krugu odustaje od utrke. Nije čak niti završio utrku, treći puta ove godine, nakon Monaka i Australije.

U 15. krugu, nakon prvih odlazaka u boks, počele su se slagati kockice na svoje mjesto. Mercedes s Rosbergom izbija na čelo. U Williamsu su rekli kako samo žele osvojiti čim više bodova, znali su kako se neće moći mjeriti s Mercedesom iako nam to na stazi i nije tako izgledalo, djelovali su vrlo konkurentni, i Bottas i Massa.

U 40. krugu Hamilton kroz boks obilazi Bottasa i tada su se kockice u potpunosti posložile za Mercedes tim – držali su prve dvije pozicije. I nisu ih ispuštali do kraja. I Williams je uspio u svom naumu, zaista su osvojili pregršt bodova. No, čini nam se kako slobodno mogu razmišljati i o većim ciljevima.

20140622-02

Slijedeća se utrka vozi za 2 tjedna u Velikoj Britaniji na legendarnoj stazi Silverstone.

20140622-03

20140622-04

20140622-05