Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVN Abu Dhabija: Nico Rosberg i Lewis Hamilton u prvom startnom redu

VN Abu Dhabija: Nico Rosberg i Lewis Hamilton u prvom startnom redu


Ništa još nije gotovo! Posljednja utrka u sezoni Formule 1 odlučit će o pobjedniku! Iako je statistika na strani Hamiltona, nikako ne otpisujte Rosberga. Sve je moguće.

Kako bi postao svjetski prvak, Rosberg mora pobijediti dok Hamilton ne smije biti bolji od trećeg mjesta. Hamiltonu je dovoljno završiti utrku na 2. mjestu i bit će svjetski prvak. Sigurno je kako će Nijemac gristi kako bi bio prvi, dok će Hamilton vjerojatno ući u utrku hladne glave i možda pomalo rezerviran igrajući na sigurno. Preveliki su ulozi u igri i sigurno je kako Britanac neće riskirati. No, ako mu se ukaže prilika, budite uvjereni kako će ići na pobjedu!

Na žalost, u ovom trenutku sve ostalo je – nebitno. Konstruktorski se prvak zna, mlada Red Bullova zvijezda Daniel Ricciardo će biti treći u prvenstvu, dok veseli trojac  Vettel-Alonso-Bottas mogu lako zamijeniti pozicije. Tri su boda razlike, najveće šanse završiti kao četvrti u prvenstvu ipak ima Finac, tim više što su Vettel i Ricciardo diskvalificirani zbog ilegalnog prednjeg krila.

Utrka će se voziti po sunčanom vremenu, tu iznenađenja nema. Evo startnog poretka, i ne zaboravite – utrku možete gledati i preko Automanije.

20141122-02