Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVitaly Petrov ipak umjesto Jarna Trullija – Talijan odlazi zauvijek?

Vitaly Petrov ipak umjesto Jarna Trullija – Talijan odlazi zauvijek?


Iako se većina autosportskih medija fokusirala na upravo objavljenu zamjenu u timu Caterham (bivši Lotus) u kojem je tim ipak priliku u zadnji tren dao mlađem Rusu Vitaly Petrovu, nama se zanimljivije učinilo "umirovljenje" Jarna Trullija. Je li to zaista tako?

Čini se kako su u Formuli 1 počeli puhati neki drugi vjetrovi, ne baš povoljni za Talijana. U zadnji je tren u timu Caterham odlučeno kako će na njegovo vozačko mjesto uskočiti Petrov, koji se pokazao kao mlada nada, ali i koji privlači osjetno više sponzora od Trullija koji je, ruku na srce, na zalasku karijere. Ova odluka tima iz Norfolka znači da je ovo prvi puta da od 1970. godine nemamo Talijana u Formuli 1, a Trulli je u F1 natjecanju još od 1997. godine. Je li ovaj potez svojevrsno vozačko "umirovljenje" Talijana, s obzirom da su sva vozačka mjesta odavno popunjena? Mislimo da je tako.

Jarno Trulli je rođen u Pescari 1974. godine u obitelji koja je voljela automobilske i moto utrke. Ime je dobio po Jarnu Saarinenu, finskom moto prvaku koji je poginuo u Monzi godinu dana prije njegovog rođenja. Trulli je već s  10 godina počeo s karting utrkama, a 1995. godine je već postao prvak.

Već od ranih nogu imao je problema sa sponzorima, no nekako je uspio 1995. doći do njemačke Formule 3 u kojoj je od šest utrka 2 puta pobijedio, a iduće godine postao je prvak sa šest pobjeda. Već tada zapazio ga je Flavio Briatore, tadašnji šef Benetton F1 tima. Godine 1997. prelazi u F1 natjecanje i vozi za Minardi u Australiji umjesto ozlijeđenog Oliviera Panisa, a zajedno s Alainom Prostom. Bio je odličan četvrti u Nurburgringu. Istina Prost ga je zasjenio, no ipak je Trulli zasjao 199. godine na European Grand Prixu gdje je po kišnoj utrci završio kao drugi. Godine 2000. prelazi u Jordan gdje je bljesnuo i pojavio se u prvom startnom redu na dvije utrke (Monaco, Spa).

Godine 2002. vraća se svojim korijenima u Renault (bivši Benetton), u kojem je opet bio u sjeni Jensona Buttona, tako da je najbolje postigao 4. mjesto, ali nikako do pobjedničkog podija. Stvari su izgledale bolje kada je u tim došao Fernando Alonso 2003. godine, no bilo je to kratkog vijeka jer je Alonso brzo napredovao, kasnije i postao svjetski prvak, i to dva puta. Ipak, Trulli je došao do 3. mjesta i pobjedničkog postolja u Hockenheimu.

Godine 2004. i 2005. bile su Trullijeve godine – najveći dan karijere bila je pobjeda u Monacu. Iduće godine prelazi u Toyotu, gdje osvaja drugo mjesto u Maleziji i Bahrainu, treći je u Španjolskoj. Od tada mu je karijera u silaznoj putanji, Toyota kao tim je također bila u padu. Godine 2009. Toyota se povlači iz F1 natjecanja, a Trulli prelazi u novi tim Lotus. Na žalost, novi tim nije se pokazao dobrim, a tako je bilo i do danas.

I posljednja stvar koja mu se događa u karijeri je testiranja u CT01 bolidu u španjolskom Jerezu gdje je početkom mjeseca bio solidan, no čini se da je to, kako sada stvari stoje, posljednje što je pruženo 37-godišnjem Talijanu. Sezona počinje uskoro, Petrov je dobio priliku umjesto Trullija, tako da je ovo najvjerojatnije i oproštaj od 15-godišnje karijere u Formuli 1. Sigurno mu nije drago što se ovo dogodilo u zadnji čas, ali eto – dogodilo se.

Kako god bilo, bilo je lijepo gledati Trullija u utrkama, karijera mu je bila solidna, dolazio je i u Hrvatsku, tako da mu se na kraju ovog podužeg teksta kojeg smo mu posvetili zahvaljujemo na svemu što je učinio u F1 natjecanju i želimo mu sve najbolje u njegovom još uvijek mladom životu. Godine su još pred njim 🙂