Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliViper SRT – novi modeli bit će još povoljniji, osnovna cijena 85.000$

Viper SRT – novi modeli bit će još povoljniji, osnovna cijena 85.000$


Možda i najpoznatija “zmija” među automobilima, to je Viper SRT, nekada poznat kao Dodge Viper. Najavljeno je kako će novi model biti još jeftiniji. Postoji li opravdani razlog?

Postoji. Naime, u kompaniji su očekivali kako će s “re-brandingom” ove poznate sportske ikone u 2013. godini prodaja osjetno porasti, no to se izgleda nije dogodilo. Prodaja je i dalje ista, odnosno nedovoljna. Zbog toga je Dodge odlučio kako će novi Viper SRT imati još nižu osnovnu cijenu od samo 85.000$, što bi moglo privući kupce. Naime, Viper SRT je jedan od najjeftinijih vrhunskih superautomobila, i nas čudi kako se ovaj “american muscle” ne prodaje bolje.

Viper SRT 02

Što je novo u novoj Viper SRT jurilici? interijer je još bolji i kvalitetniji, izdvajamo Sabelt sjedala, kao i novi uConnect sustav. Motor je i dalje moćan, radi se o V10 koji razvija moćnih i dobro uhranjenih 640 konja. Mjenjač je 6-brzinski ručni, a pogon je i dalje na stražnjim kotačima. Čista klasika.

Novi Viper SRT je definitivno “must have” superautomobil. Možda će ovi novi poslovni potezi pomoći u prodaji. U svakom slučaju, pogledajte ovaj video, možda se i vi zapalite 🙂