HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportViliam Prodan spremno dočekuje novu Europsku sezonu, ove godine i uz pomoć Automanije!

Viliam Prodan spremno dočekuje novu Europsku sezonu, ove godine i uz pomoć Automanije!


Uskoro kreće nova trkaća sezona, najave su vrlo zanimljive, a mogla bi to biti i jedna od ponajboljih sezona u karijeri Viliama Prodana, kojeg ćemo pratiti ove sezone u njegovim nasupima.

Mladi buzetski automobilist će treću godinu za redom ponosno predstavljati hrvatsku trobojnicu diljem Europskih brzinaca u sklopu renomiranog Europskog “Mitropa Rally Cupa”.

Nakon svog premijernog europskog nastupa 2013. godine u kojem su po prvi puta u povijesti donijeli naslov pobjednika Mitropa rally kupa u Hrvatsku,  te prošlogodišnjeg nešto slabijeg nastupa, ove su godine postavili ljestvicu vrlo visoko – želja tima je maksimalno spremno ući u sezonu kako bi bili u samom krugu favorita i na samom vrhu poretka.

Nakon trogodišnje vrlo uspješne suradnje sa Slovenskim tunerom “Oktan Šport”, ove su se sezone odlučili za promjenu. Novi trkaći automobil, Peugeot 208 R2, pripremaju uz pomoć druge slovenske kuće “OPV šport”, a koji je vrlo sličnih tehničkih i voznih karakteristika kao i prošlogodišnji automobil

Planovi u 2015. godini

Kako nam je otkrio Viliam Prodan, želja tima u sezoni 2015 je sudjelovanje na kompletnom “Mitropa Rally Cupu”, a koji uključuje natjecanja u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji te Njemačkoj. Očekuje se prvi nastup je na austrijskom Rebenland Rallyju, a koji je na rasporedu krajem ožujka. Do tada će se odrađivati redovita testiranja kako bi što tim što spremnije dočekao novu sezonu. I ove godine će “dirigentsku palicu” suvozača u desnom trkaćem sjedali biti u rukama dugogodišnjeg suvozača Zdravka Draženovića.

Pripreme su u tijeku, a niže možete vidjeti i ekskluzivnu fotografiju kako će izgledati novi timski trkaći “lav”.

Viliam Prodan spremno dočekuje novu Europsku sezonu, ove godine i uz pomoć Automanije 02

Dosadašnji trkaći uspjesi

Samo ćemo podsjetiti na neke dosadašnje uspjehe Viliama Prodana:
– državni prvak u reliju – 2011., 2012. i 2014. godine
– pobjednik europskog “Mitropa Rally Cupa” – 2013. godine
– sportaš grada Opatije – 2013. godine

Dodajmo na kraju još jednom kako će ove godine pažnja našeg portala biti usmjerena na ovog vozača koji itekako ima potencijala za odlične rezultate u sezoni 2015. Na njihovom će trkaćem Peugeotu biti naš logo, a mi ćemo vrijedno pratiti i pisati o svim rezultatima koje postigne “naš” Viliam.

Trkaći pozdrav!