HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportViliam Prodan na Casentino Rallyju u Italiji 2. u klasi, 4. ukupno!

Viliam Prodan na Casentino Rallyju u Italiji 2. u klasi, 4. ukupno!


Vozilo se po paklenih 40 stupnjeva, ali se isplatilo. Viliam Prodan i njegov tim donose odlične rezultate iz Italije i ubilježili su nove vrijedne bodove.

Casentino Rrally je peta postaja Mitropa Rally kupa. Vozilo se 140 kilometara brzinskih ispita po paklenoj vrućini od 40 stupnjeva Celzija. U timu kažu kako nisu imali tehničkih ni vozačkih grešaka sa konstantno brzom i točnom vožnjom od starta do cilja. Manji problem bio je tek pregrijavanje kočionog sistema na dužim brzinskim ispitima, no to nije utjecalo na rezultat.

Evo što o svemu kaže i sam junak, vozač Viliam Prodan:
“Na tri smo brzinca imali podosta gubitaka s obzirom da smo ostajali bez kočnica na posljednjih kilometar-dva no na našu sreću nisu imali nekog utjecaja na krajnji rezultat, 2. mjesto u jakoj Talijanskoj konkurenciji R2 automobila te 4. mjesto u ukupnom poretku Mitropa rally kupa.

Za Casentino smo se vrlo dobro fizički i psihički pripremili kao i postavke našeg Peugeota koji je savršeno radio od starta pa do cilja natjecanja. Vrlo dobar set-up automobila koji smo podesili sa našom ekipom OPV racing cars dao je rezultata te se na grubom Talijanskom asfaltu Peugeot savršeno ponašao. Izbor guma nije bio težak jer se s obzirom na vrućine i grubu podlogu išlo na najtvrđu smjesu Michelinovih pneumatika. Mali hendikep na kraju je bio mali broj prolazaka brzinskim ispitom „Talla“ dugačkog 37 kilometara kojem smo startali iza 22.00 sata a kojeg smo zbog nedostatka vremena prošli samo dva puta, no to je rally i to mu daje dodatnu draž.

Ovim putem zahvalili Našoj ekipi OPV racing cars iz Slovenije koja je opet odradila savršen posao u pripremi automobila te asistenciji na samom natjecanju, našoj maloj skromnoj ekipi koja nas prati na svim natjecanjima gdje god bili te svim dragim ljudima koji nas prate i drže palčeve uz male ekrane prateći naše rezultate i izvješća sa samih natjecanja. Slijedi nam ljetna pauza od 40 dana u koju ćemo iskoristiti za mali predah te za dobru pripremu još jednog Talijanskog rally classica, Rally Alpi Orientali u regiji Friuli”.

Do tada sportski pozdrav i ugodno ljeto od posade Prodan-Draženović.

Viliam Prodan na Casentino Rallyju u Italiji 02