HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportViliam Prodan i njegov tim uspješni na talijanskom Citta di Bassano reliju

Viliam Prodan i njegov tim uspješni na talijanskom Citta di Bassano reliju


12. mjesto u ukupnom poretku natjecanja, 4. mjesto ukupno u Mitropa rally kupu i 2. mjesto u kategoriji R2 automobila na rally-u „Citta di Bassano“ kratak je rezime onoga što su proteklog vikenda ostvarili Viliam Prodan i Zdravko Draženović na tom poznatom i vrlo jakom talijanskom reliju.

Vrlo dobru formu potvrdili su i na ovom zahtjevnom i teškom natjecanju koje se uz Mitropa kup bodovao i za talijanski nacionalni kup gdje je na startu bilo 170 posada dok je u konkurenciji R2 automobila startalo 17 posada, a naši su dečki zauzeli odlično drugo mjesto.

Rally Citta di Bassano bila je pretposljednja stanica Mitropa kupa, a nakon 8 natjecanja (Rebenland, Lavanttal, Opatija, Saturnus, Casentino, Alpi Orientali, Nova Gorica, Bassano) naši su dečki na drugom mjestu u ukupnom poretku kupa, a rasplet prvenstva očekuje se na posljednjoj stanici Mitropa kupa, Njemačkom ADAC 3-Stadte rally-u krajem Listopada.

Viliam Prodan i njegov tim uspješni na talijanskom Citta di Bassano reliju 02

Evo što je o utrci rekao Viliam Prodan
“Rally Bassano odradili baš onako kako smo i priželjkivali, a u tom smjeru smo se i pripremali. Rally tipično talijanski, brz i tehnički zahtjevan ali vrlo dobro podesili sebe i automobil te smo krenuli vrlo oštro od samoga starta i taj tempo držali do kraja te bez grešaka i problema priveli rally kraju sa odličnim rezultatom po nas, drugim mjestom u konkurenciji R2 automobila (bilo nas je 17), dvanaestim mjestom u ukupnom poretku natjecanja (od 170 posada) te što je najvažnije na četvrtom mjestu u ukupnom poretku Mitropa kupa što nas i dalje drži u igri za pobjedničko postolje za kraj sezone.
Posljednji ovogodišnji nastup u sklopu Mitropa kupa čeka nas na njemačkom tlu u sklopu ADAC 3-Stadte rally-a krajem mjeseca Listopada, a prije toga hrvatski rally praznik na domaćem tlu, Croatia rally gdje pozivamo sve ljubitelje rally-a, automobila, adrenalina i vrhunskih vožnji da nam se pridruže i podrže u konkurenciji jakih međunarodnih posada.
Sportski pozdrav!”