Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiVideo: Saleen Automotive traži kupca – zainteresirani za kupovinu Ford Mustanga GT?

Video: Saleen Automotive traži kupca – zainteresirani za kupovinu Ford Mustanga GT?


Saleen Automotive je posljednji američki proizvođač super sportskih automobila koji je najavio da traži potencijalnog kupca. Financijska kriza očito je zahvatila i luksuznu automobilsku industriju.

Saleen Raptor S5S

Uprava i menadžment potvrdio je kako kompanija propada iz dva najveća razloga – svjetske ekonomske krize i rasta cijene goriva.

Saleen je proizvođač posebnih sportskih automobila i višegodišnji "tuner" za Fordove automobile, bliski su i s Chryslerom, a posljednji model koji su predstavili tržištu bio je Raptor S5S.

Kompanija je počela zapadati u probleme kada je tvrtku prošle godine prvo napustio osnivač Steve Saleen a zatim ove godine i izvršni direktor Paul Wilbur. U rujnu ove godine otišli su još neki ključni ljudi tako da je ovo i logičan potez.

Saleen Raptor S5S

Uglavnom, zaustavili su sve proizvodne pogone, počeli ih rasprodavati, kao i urede i tvornički pogon. Isto tako, na aukciji će ponuditi i 20 potpuno novih prerađenih Ford Mustanga GT sa svom pratećom opremom.