Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVF Holden Commodore V8 superautomobil za utrkivanje koji dolazi iz Australije

VF Holden Commodore V8 superautomobil za utrkivanje koji dolazi iz Australije


Koliko uopće znate o australskim automobilima. Vjerojatno gotovo ništa, kada se o njima uopće ništa niti ne piše. Oni su daleko – down under. Ali sjetite se Mad Maxa i njegove pile u filmu…

Činjenica je da se o australskim automobilima malo zna, a još manje o njihovim trkaćima automobilima. Pokušat ćemo barem na tren ispraviti tu nepravdu i predstaviti jedan proizvod koji dolazi s potpuno drugog kraja planeta Zemlje. Ovo je kratka priča o VF Holden Commodore V8 superautomobilu.

Svi ste čuli za američki General Motors. Njihova australska tvrtka kćer zove se Holden, a ova se trkaća priča temelji na njihovom modelu VF Commodore, koji je sličan europskom Opelu. E, pa, njihov VF Commodore su preradili za utrke za tamošnje 2013 V8 Supercars Touring Car Series prvenstvo, a kako izgleda možete vidjeti na slikama i videu.

Razvijen je u kompanijinom tvorničkom timu, Holden Racing Team, a natjecat će se protiv drugih V8 jurilica kao što su
Nissan Altima (nova u prvenstvu) i popularni Mercedes-Benz E63 AMG. Recimo i da pod haubom ima Chevroletov trkaći 5,0 litarski V8 motor koji razvija 650 konja. pogon je na stražnjim kotačima, a spojen je na sekvencijalni mjenjač.

Nešto više možete vidjeti u videu koji slijedi.