Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportVettel dominirao u prvom, a Hamilton u drugom treningu

Vettel dominirao u prvom, a Hamilton u drugom treningu


U nedjelju se vozi VN Abu Dhabija, posljednja sezonska utrka Formule 1. Utrka u kojoj se odlučuje svjetski prvak. Teoretski četiri vozača su u igri – Alonso, Webber, Vettel i Hamilton. Tko će odnijeti pobjedu, a tko postati svjetski prvak znat ćemo za dva dana.

Idemo to malo analizirati. Trenutno četvrti Hamilton za vodećim Alonsom zaostaje 24 boda i samo teoretski može postati prvak. Kako? Da trenutno vodeća trojica izlete sa staze! Drugim riječima, gotovo nemoguće. Vettel zaostaje 15 bodova, morao bi pobijediti, a Alonso bi trebao gotovo ostati bez bodova. Webber je u najboljem položaju da ugrozi Alonsa, zaostaje samo 8 bodova, no sigurni smo kako će Alonso biti vrlo oprezan, mora završiti utrku, osvojiti pokoji bod i odnijeti titulu. Nećemo ići u dublje detalje, jer postoji puno kombinacija. U svakom slučaju s nestrpljenjem očekujemo nedjeljnu utrku.

Okrenimo se mi prema današnjim treninzima. U prvom treningu najbrži je bio Vettel, a Hamilton drugi, a u drugom obrnuto – Hamilton prvi, Vettel drugi. Evo i tabelarnog prikaza oba današnja treninga.

Sam pregled staze u savršenom krugu po posljednji put ove sezone reći će nam Mark Webber u Red Bull simulatoru. Svakako je pogledajte i ne zaboravite – utrka je u nedjelju u 14 sati po hrvatskom vremenu i uz direktan prijenos na HRT2.