HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportVelika nagrada Beograda 2016 – na kružnoj utrci nastupa i 10 hrvatskih posada

Velika nagrada Beograda 2016 – na kružnoj utrci nastupa i 10 hrvatskih posada


U Beogradu, na stazi Ušće, ovog se vikenda održava međunarodna kružna auto utrka „Velika nagrada Beograda 2016.“ u organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije.

Uz bodovanje Prvenstva Srbije zanimljiv će biti i nastup deset hrvatskih automobilista u okviru programom zacrtane ovogodišnje prve sezone  „Make Roads Safe Business V.I.P. Kup“ čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“.

Kup istovjetnih automobila „Seat Ibiza Cupra 1.8 Tsi“ u kojem su pravo sudjelovanja stekli prvenstveno godinama iskusniji vozači, ne prioritetno sa sportskim iskustvom, poduzetnici kojima bi nastupi ove, ali i naredne dvije sezone na koliko je zacrtan prvi ciklus kupa trebali biti svojevrsna relaksacija od svakodnevnih obveza, premijerno izdanje imao je krajem srpnja na Automotodromu Grobnik. Na „kultnoj“ beogradskoj stazi duljine 2.325 metara, očekuju ih uz treninge moguća dva bodovna nastupa što će ovisiti o konačnoj satnici organizatora i programu manifestacije.

U Beogradu će nastupiti Krešimir Dobrilović, Aleksandar saša Egić, Zrinko Gregurek, Zoran Kotromanović, Mario Lozić, Ivan Pokos, Goran Popović, Tomislav Sajko, Rajmond Terčić i Božidar Tomulić. Slavlje pobjede u prva dva nastupa na našoj su stazi u promo vožnji okusili Rajmond Terčić i Goran Popović. Prema informacijama iz AKK Zanatlija već na slijedećem nastupu u Buzetu, sredinom rujna na legendarnoj brdskoj auto utrci očekuje se 14 vozila.
Subotnji Treninzi na ušću kreću u 11,30 sati, dok su bodovne utrke na rasporedu sutradan od 12 sati.

Tekst, foto: Miroslav KRPAN