Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoValentino Rossi sjajnom pobjedom otvorio MotoGP sezonu 2015 u Qataru

Valentino Rossi sjajnom pobjedom otvorio MotoGP sezonu 2015 u Qataru


U odličnoj borbi za pobjedničko postolje stari i lukavi mačak Valentino Rossi dokazao kako još nije za otpis. Sa svojom je Yamahom odlično parirao Andrei Divizioso u Ducatiju.

Bolje otvaranje MotoGP 2015 sezone nismo mogli očekivati. Sjajnu utrku priredili su nam najbolji vozači na motorima u elitnoj klasi. Sam startni poredak govorio nam je kako će ova utrka biti itekako zanimljiva. Sam start je prošao nesretno za aktualnog svjetskog prvaka Marka Marqueza koji je prije prvog zavoja imao kontakt s Bradleyem Smithom (Yamaha) tako da je samo produžio ravni i u utrku se vratio sa začelja.

Marquez je dokazao kako je svjetska klasa i probijao je svoj put prema vrhu. Zaustavio se na 5. mjestu, dalje nije išlo, jer je vodeća četvorka odmakla daleko naprijed. Veći dio utrke je vodio Jorge Lorenzo (Yamaha), no moćni Ducatijevi vozači Andrea Divizioso i Andrea Iannone nisu dozvolili nikakvo opuštanje.

Junak utrke svakako je pobjednik Rossi, koji je u utrku krenuo s 8. mjesta, no nakon prvog zavoja je izgubio dva mjesta. Od tada je krenuo u lov na vodeće vozače, te ih malo po malo sustizao. Prava utrka je krenula u posljednjih 10-ak krugova kada se vodeća četvorka izmjenjivala na samom čelu. Svoj trenutak je Rossi osjetio nekoliko krugova prije kraja, kada se u oštrom dvoboju za pobjedu borio s Diviziosom. U zavojima je Yamaha ležala bolje, no nije imala šanse na ravnom u odnosu na moćniji Ducati. Rossi je znao što mora napraviti – odmaknuti koliko je god moguće više kako ga na starno-ciljnoj liniji Ducati ne bi “ulovio”. Uspio je u tom naumu i za dlaku pobijedio. Zasluženo. Dokazao je kako se na njega itekako može računati i ove sezone.

Evo i rezultata utrke. Slijedeća se vozi 12. travnja u Austinu, Texas, SAD.

Valentino Rossi sjajnom pobjedom otvorio MotoGP sezonu 2015 u Qataru 02