Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoValentino Rossi nadmudrio Marca Marqueza u posljednjem zavoju i odnio pobjedu

Valentino Rossi nadmudrio Marca Marqueza u posljednjem zavoju i odnio pobjedu


Cijelu MotoGP utrku u Nizozemskoj na stazi Motul TT Assen možemo svesti za dvoboj između Valentina Rossija i Marca Marqueza. Iskustvo je pobijedilo mladost. Talijan je bio brži od Španjolca.

Utrka u Nizozemskoj bila je zanimljiva za gledanje. Rossi je u utrku ušao sa prvog strartnog mjesta i očekivalo se kako bi mogao i pobijediti. Nakon starta u prvi je zavoj prvi ušao Rossi, a nakon njega Jorge Lorenzo, obojica na Yamahama. No, već nakon nekoliko zavoja Marc Marquez (Honda) prestigao je Lorenza i zaprijetio vodećem Rossiju.

Gotovo cijelu utrku Marquez je doslovno bio zalijepljen uz Rossija sa zaostatkom od tek nekoliko desetinki sekunde. Doslovno je izgledao kao “priljepak” koji se ne namjerava povući. Pritisak je urodio plodom – osam krugova prije kraja Marquez koristi malu grešku Rossija koji je u jednom zavoju samo za tren završio na travi i prestiže ga. No, “The Doctor” Rossi je čekao svoju priliku, nije srljao glavom bez obzira. Svoj je trenutak dočekao 3 kruga prije kraja kada je imao veću izlaznu brzinu iz jednog od zavoja i prestigao je Marqueza.

No, pravu dramu nam je ovaj vodeđi dvojac priredio samo dva zavoja prije kraja. Očito je bilo kako Marquez nipošto nije htio propustiti pobjedu, njegova je vožnja uvijek vrlo rizična, na granici i bez taktiziranja. U pretposljednjem zavoju kasno koči i iz putanje izbacuje Rosija koji se nije dao smesti i zadržava prvo mjesto. Bio je to prilično rizičan pokušaj, no sve je završilo u najboljem redu. Zanimljivo je kako je Rossi imao prednju “soft” gumu, a Marquez “medium”, no čini se kako na stazi nije bilo neke razlike.

Treći je utrku završio Jorge Lorenzo (Yamaha) sa zaostatkom većim od 14 i pol sekundi, cijelo je vrijeme bio usamljen u utrci, kao i četvrti Andrea Ianonne (Ducati). Vrlo se žestoka borba vodila za peto mjesto između više vozača, a osvojio ga je Pol Espargaro(Yamaha), ispred Cal Chrutclowa (Honda), Bradley Smitha (Yamaha) i Dani Pedrose (Honda).

Nakon utrke u Nizozemskoj vodstvo je preuzeo Valentino Rossi, ispred timskog kolege Jerge Lorenza, dok je treći odlični Andrea Iannone. Aktualni svjetski prvak Marc Marquez je trenutno četvrti. Slijedeća se utrka vozi 12. srpnja u Njemačkoj. U nastavku su rezultati utrke i ljestvica vozača. Zalijepili smo i jedan Youtube video utrke, možda ga uspijete pogledati prije nego ga “skinu” 🙂

Valentino Rossi nadmudrio Marca Marqueza u posljednjem zavoju i odnio pobjedu 02

Valentino Rossi nadmudrio Marca Marqueza u posljednjem zavoju i odnio pobjedu 03