Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoValentino Rossi majstorski otpuhao konkurenciju, teška ali zaslužena pobjeda u Španjolskoj

Valentino Rossi majstorski otpuhao konkurenciju, teška ali zaslužena pobjeda u Španjolskoj


Na vrlo teškoj stazi u španjolskoj Catalunyi “The Doctor” je još jednom pokazao zašto je još uvijek ozbiljan kandidat za 10. titulu svjetskog prvaka. Slomio je Marca Marqueza na njegovoj domaćoj stazi.

Utrka nije dobro krenula za Talijana koji je nakon prvih zavoja zaglavio na osmom mjestu. No, brzo se počeo probijati prema vodećoj poziciji, tako da je na svojoj tvorničkoj Yamahi u prvoj polovici utrke već bio vodeći. Njegov klupski kolega Jorge Lorenzo koji jednostavno nije uspijevao uhvatiti ritam, tako da je brzo počeo gubiti prvo mjesto, prestigli su ga Marquez (Honda), Pedrosa (Honda) i Vignales (Suzuki).

Šok za aktualnog svjetskog prvaka dogodio se kada ga je pokušao obići Andrea Iannone (Ducati) koji je napravio veliku grešku – ušao je u putanju Lorenza, tako da su oba izletjela sa staze. Očita je bila greška Ducatijevog vozača, no greška je nepopravljiva – oba su ostala bez bodova.

Cijelu utrku Marquez je bio praktički zalijepljen za vodećeg Rossija, a bilo je i pitanje koliko je koji vozač očuvao svoje gume do kraja utrke. Španjolcu se prilika otvorila tri kruga prije kraja kada je na starno-ciljnoj liniji uspio prestići Rossija, no na isti način mu je The Doctor vratio slijedeći krug, kada je ubacio u neku višu brzinu i jednostavno se odlijepio od Marqueza, te sigurno došao do druge sezonske pobjede.

Na trećem mjestu je završio vrlo sigurni Dani Pedrosa koji je praktički bio usamljen na trećem mjestu, dok je četvrti Maverick Vignales zaostao 18-ak sekundi. Među prvih pet upisao se i Cal Crutchlow (Honda), dok je najbolji Ducati bio Divizioso na sedmom mjestu.

Gledali smo odličnu utrku u Španjolskoj, sjajne vožnje i vozačke dvoboje. Evo i rezultata utrke, kao i vozačke ljestvice. Slijedeća se utrka vozi 26. lipnja u Nizozemskoj.

Valentino Rossi majstorski otpuhao konkurenciju, teška ali zaslužena pobjeda u Španjolskoj 02

Valentino Rossi majstorski otpuhao konkurenciju, teška ali zaslužena pobjeda u Španjolskoj 03