Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoValentino Rossi glatko do pobjede u Španjolskoj

Valentino Rossi glatko do pobjede u Španjolskoj


Ova je pobjeda deveterostrukom svjetskom prvaku je itekako trebala, nakon pada prije dva tjedna u Austinu. S prve startne pozicije se dovezao do 130. pobjede.

Na samom startu je uspio izbjeći pritisak Lorenza i Marqueza, tako da je u prvi zavoj ušao kao vodeći. U jednom trenutku mu je zaprijetio timski kolega Lorenzo i obišao ga u jednom zavoju, no “The Doctor” je odmah vratio svoju vodeću poziciju na kojoj je ostao do cilja samo povećavajući prednost.

U prvom dijelu utrke vodila se oštra borba između Lorenza i Marqueza. Obojica su Španjolci i na svojoj domaćoj stazi su se željeli pokazati pred publikom. Ipak, aktualni svjetski prvak Lorenzo se uspio oduprijeti od napada Marqueza koji je u posljednjim krugovima popustio i zadovoljio se trećim mjestom. Pred kraj utrke Lorenzo se počeo približavati Rossiju, no Talijan je samo podigao ritam i jednostavno ostao nedostižan.

Najveći gubitnik utrke bio je odlični Andrea Divizioso, a koji zbog tehničkih problema na svom Ducatiju morao odustati od utrke. Evo i rezultata utrke. Slijedeća se vozi 8. svibnja u Francuskoj.

Valentino Rossi glatko do pobjede u Španjolskoj 02