Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiUskoro svečano otvorenje Muzeja automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu

Uskoro svečano otvorenje Muzeja automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu


Početkom idućeg mjeseca, točnije 4. srpnja, Muzej automobila Ferdinand Budicki i službeno otvara svoja vrata posjetiteljima. Tog će se dana upriličiti i svečano otvaranje ovog jedinstvenog muzeja.

Muzej automobila Ferdinand Budicki bit će značajan za Grad Zagreb jer će osim svojih osnovnih izložaka: starodobnih automobila, motora i bicikala u prostoru održavati mnogobrojne tematske izložbe fotografija, tehničke radionice, predavanja i tribine, restauracije, projekcije filmova te druge manifestacije koje su povezane sa predstavljanjem, učenjem i promoviranjem 115. godina automobilističke kulture u Zagrebu i Hrvatskoj.

Kulturni identitet Hrvatske na početku prošlog stoljeća kroz automobilističku kulturu prezentiranu u Muzeju automobila F. Budicki morao bi predstavljati turističku atrakciju i pružiti novi pogled na grad koji je od početka motorizacije bio dio razvijenog europskog društva i svih društvenih tokova koji su proizašli iz novog poretka.

Poseban naglasak bit će na rad s učenicima osnovnih i srednjih škola koje će kroz metodičke radionice prilagođene različitim uzrastima, te zabavu i igru spoznati jedan egzotičan dio gradske i nacionalne povijesti. Nadamo se kako će otvorenje novog kulturnog sadržaja u Gradu Zagrebu biti naš prinos redefiniranju javne funkcije muzejsko-galerijskih prostora, otvorenijem pristupu muzejskoj i turističkoj publici, stvaranju kulture posjeta muzejima te napose podizanju svijesti o vrijednosti ove zaista iznimne kulturne baštine kojom smo okruženi.

Naš cilj je stvoriti multiprogramski prostor koji će svojim aktivnostima biti generator kulturnih događanja, a istodobno se otvarajući prema svijetu  čime će MAFB i Hrvatska postati nezaobilazo mjesto gdje se razvijaju kreativne zamislii te stvara središte komunikacije i interakcije.

Svečano otvorenje Muzeja automobila Ferdinand Budicki održat će se 4. srpnja 2013. godine u s početkom u 12.00 sati.