Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiUlaskom Hrvatske u EU cijene automobila pale, a kupnja se udvostručila

Ulaskom Hrvatske u EU cijene automobila pale, a kupnja se udvostručila


Priča Vlade RH o plašenju građana novim porezima i nametima na nove automobile očito je urodila plodom… ali za prodaju rabljenih automobila. Prodaja se udvostručila.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju uvedene su nove trošarine na nove automobile, na što je tržište reagiralo smanjenom kupovinom istih. Okrenuli su se puno ekonomičnijim – rabljenim automobilima. Ako vlada povisi trošarine i tko zna koje poreze i na kupovinu rabljenih automobila, lijek ponovo postoji – manje će se kupovati automobili, a više će se čuvati i servisirati,a država će opet zaraditi manje novca. Bit ćemo kao Kuba, vozit ćemo oldtimere u tko zna kakvom stanju 🙂 Ima još pregršt rješenja kako uštedjeti, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom.

Kako god bilo, naši dragi vlastodršci će zaraditi manje, jer ne znaju ništa drugo nego samo uvoditi nove namete i podizati postojeće. Prije nekoliko dana smo na jednoj od informativnih emisija čuli žalosnu i nadasve uznemirujuću izjavu ministra financija kako se žali jer pada cijena barela nafte što će dovesti do sporijeg punjenja proračuna. Ministar kuka i plače zbog proračuna, a što je s građanima? Zar nije dobro što cijena goriva pada i moramo plaćati manje. Ne, u fokusu ministra je proračun, a ne ljudi. Ništa bolji nisu niti naši “super-visoko-inteligentni” mediji koji su to tako i prenijeli. Stvarno živimo u banana zemlji…

No, vratimo se mi na naše rabljene automobile. Ulaskom Hrvatske u EU cijene rabljenih automobila su pale i do 30%, tako da je prodaja udvostručena. Po prvi puta je prodaja rabljenih automobila veća u odnosu na nove automobile. Stvar je još gora ako znamo i činjenicu kako je većinu od 32.000 novih automobila, koliko ih je prodano u prvih 11 mjeseci 2014. godine, kupila državna uprava.

Čini se kako su prosječni stanovnici Lijepe naše konačno shvatili kako se kupovina novih automobila – ne isplati. Ne pod ovim uvjetima o čemu trubimo i pišemo već godinama. Razlog je jednostavan – daleko su isplativiji rabljeni automobili stari 3-5 godina kojima cijena padne i više od 50%, a kilometraža je u prosjeku oko 60-ak tisuća kilometara. Ili ako baš hoćete – motor se tek počeo pošteno razrađivati i formirati.

U prvih 11 mjeseci prodano je 35.000 rabljenih vozila, što je za tri tisuće više nego novih vozila. I dalje se najviše kupuju “tradicionalni” automobili – Golf, Passat, ali i BMW Serije 3, Megane, Mercedes A klase, Audi A4,… Zakon propisuje kako je moguće uvesti automobile koji zadovoljavaju najmanje Euro 3 normu, odnosno i automobile starije od 10 godina, što nije dobro. Nadamo se kako  Hrvatska neće kroz nekoliko godina postati “groblje automobila”. Ipak, prodavači rabljenih vozila to znaju, tako da je velika većina uvezenih automobila osjetno mlađeg godišta. Isto tako, sve je češća pojava i da ovlašteni distributeri pojedine marke prodaju rabljena vozila, neki se čak i reklamiraju kako imaju u ponudi rabljene modele.

Razmišljate o kupovini automobila? Novi ili rabljeni? Dobro razmislite. Nadamo se kako smo vam barem malo pomogli u vašem razmišljanju i odluci.

Ulaskom Hrvatske u EU cijene rabljenih automobila pale, a kupnja se udvostručila 02