HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportUčka 2012 – Siniša Krainc najbrži, Robert Bradarić drugi, a Tomislav Muhvić treći

Učka 2012 – Siniša Krainc najbrži, Robert Bradarić drugi, a Tomislav Muhvić treći


U dvije vožnje i ukupnim rezultatom od 3:43,636 minuta Siniša Krainc (AK Šibenik) u svom Fordu Escort RS Cosworth ništa nije prepustio slučaju.

Ovogodišnje izdanje brdske autoutrke ‘Učka 2012.’, u organizaciji AK Opatija motorsport i AK Rijeka, mnogobrojnoj publici koja je pohodila kultnu stazu dužine 3.790 ponudilo je niz atraktivnih vožnji, u ‘režiji’ ponajboljih hrvatskih automobilističkih asova.

Dvije izvrsne vožnje donijele su ukupnu pobjedu glavnom favoritu utrke te višestrukom državnom prvaku Siniši Kraincu (3:43,636 minuta) iz AK Šibenik, dok je Robert Bradarić, iz Ak Solin, s minimalnim zaostatkom osvojio drugo mjesto (+2,722 sekundi). Treće mjesto osvojio je Tomislav Muhvić iz AK Petar Klepac (+13,066), dok je pravo iznenađenje, pred domaćom publikom, napravio Marino Matijašić, vozač AK ‘Opatija’ zauzevši četvrto mjesto (+16,964).

“Ovogodišnje izdanje Učke bilo mi je jedno od najležernijih u karijeri. Odlična organizacija, izvrsna atmosfera, veliki broj gledatelja, i svih popratnih stvari koje su izvrsno funkcionirale, tako da moram istaknuti da mi je bioalni gušt vozit. Ovo je sport u kojem nema love, pa su mi kriteriji bitno drugačiji. Osobno sam zadovoljan ostvarenim rezultatom, drugi sam u ukupnom poretku, a do kraja sezone ostale su još četiri utrke”, kazao nam je Robert Bradarić.

U Rally cupu ‘Nagrada grada Opatije’ prvo mjesto osvojio je vozač AK MRC Sport Sebastian Čepar (koji je ujedno bio najbolji u grupi A), drugo mjesto pripalo je Alenu Peruču iz AK Zrinski, dok je treće mjesto osvojio Tomas Hrvatin AK MRC Sport. U ekipnoj konkurenciji Prvenstva Hrvatske najbolji su bili članovi AK ‘Dubrovnik racing’, koji su među 27 ekipa bili uspješniji od AK ‘M.R.C. Sport’ Rijeka i AKK ‘Petar Klepac’ iz Gerova.

Netom prije početka proglašenja pobjednika te svečane dodjele pehara, održana je humanitarna aukcija vina u suradnji s tvrtkom Kutjevo d.d. Naime, desetorica vozača svojim potpisima ‘oplemenila’ je butelje vina koje su bile ponuđene na aukciji, po jedinstvenoj cijeni od 100 kuna po botilji, a sav prihod koji se skupi od prodaje namijenjen je jednoj opatijskoj udruzi. Svoje potpise u humanitarni cilj dali su Robert Bradarć, Dean Kopajtić, Siniša Krainc, Tomislav Muhvić, Ivan i Niko Pulić, Mitja Slejko, Bojan Tomić, Igor Vičević, Dino Butorac, Davor Mihelić i Igor Puž uime organizatora, te ujedno prikupili 1200 kuna.

“Izuzetno zadovoljni s cjelokupnom organizacijom i utrkom. Imali smo 75 prijavljenih vozača, od kojih šest nije završilo utrku dijelom zbog tehničkih kvarova i dva lakša izlijetanja. Vremenske prilike su nas poslužile, a publika i zaljubljenici u ovaj sport su nas podržali. Ovim putem htio bih istaknuti zahvalu svim sponzorima, volonterima i vozačima, koji su u ova krizna vremena izdvojili svoje vrijeme i novac te došli na Učku”, izjavio je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport, uime organizatora.

Druženje na ovogodišnjoj Učki završilo je uz ‘sređivanje dojmova od cijelog dana’ te opuštanje i zabavu na igralištu Tumpići. Ekstremne temperature koje su tijekom cijelog dana grijale učinile su svoje, a pobjednici i organizatori nisu odoljeli opuštanju u bazenu – ‘na samo dva prsta do neba’.

Kompletne rezultate možete provjeriti klikom na ovaj link.

Foto: Aleksandra Jurdana