Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportU WRC ulaze Ken Block i momčad Monster

U WRC ulaze Ken Block i momčad Monster


Američka relijaška i kaskaderska zvijezda Ken Block nastupat će ove i iduće sezone u Svjetskom prvenstvu u reliju kao prvi vozač novooformljene momčadi Monster World Rally Team.

U WRC ulaze Ken Block i momčad Monster

Monster Energy proizvođač je energetskih napitaka i dugogodišnji Blockov sponzor, a partner u momčadi bit će im Ford, pa će 42-godišnji Amerikanac na WRC natjecanjima voziti Focus RS WRC, a na drugim utrkama Fiestu.

Focusa će pripremati M-Sport, dakle momčad koja vodi i službenu Fordovu momčad, tako da će Block imati najbolji mogući automobil za nastup. U natjecanjima Rally America i popularnim X-Games Block će voziti Fiestu koju će mu pripremiti Olsbergs MSE.

U Svjetskom prvenstvu Block će se natjecati u odabranim relijima, a naknadno će biti objavljeno o kojim se natjecanjima radi. Isto tako otvoreno je pitanje drugog vozača u momčadi, a prve špekulacije govore o Australcu Chrisu Atkinsonu, koji je Blockov prijatelj.

U WRC ulaze Ken Block i momčad Monster

Najavu nastupa Block je prokomentirao kao ostvarenje snova, jer će voziti zajedno s najboljim reli vozačima na svijetu. U prvoj sezoni najavljuje učenje i razvoj, kako bi 2011. postao kompetitivan i za penjanje na pobjedničko postolje.

Na pojavu nove momčadi s Kenom Blockom u glavnoj ulozi osvrnuo se i šef M-Sporta i Fordove tvorničke momčadi Malcolm Wilson. Rekao je da se radi o velikom događaju, jer Ken Block svojom popularnošću u cijelom svijetu, a pogotovo u Americi, sigurno će privući dosta nove publike prema reliju.

Koliko je Ken Block odličan vozač koji će itekako konkurirati vodećima, pogledajte i u priloženom videu.

U WRC ulaze Ken Block i momčad Monster

Autor: Marijan Malčević