Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiU Sunderlandu proizveden jubilarni 2-milijunti Nissan Qashqai

U Sunderlandu proizveden jubilarni 2-milijunti Nissan Qashqai


Nissan je ovih dana obilježio proizvodnju jubilarnog 2-milijuntog primjerka modela Qashqai, čime je ovaj automobil najbrže u povijesti britanske autoindustrije dosegnuo tu brojku.

Proizvodnja revolucionarnog crossovera Qashqaija počela je u Sunderlandu prije osam godina, a njegova proizvodnja osigurava 11.000 radnih mjesta u Velikoj Britaniji. Qashqai se uz posve električni LEAF proizvodi na Liniji 1 Nissanove tvornice u Sunderlandu, koja od 2010. radi 24 sata dnevno u tri smjene kako bi se ispunila potraživanja kupaca. Zahvaljujući tome s proizvodne trake svake minute siđe jedan Qashqai.

Dizajniran i konstruiran u Europi i za Europu, novi su Qashqai osmislili Nissanovi stručnjaci u Nissanovu europskom centru za dizajn u Londonu te i Nissanovu europskom centru za tehnologiju (Cranfield i Barcelona). Velik su doprinos dali i Nissanovi dizajneri i inženjeri iz Atsugija u Japanu.

Qashqai2

Jubilarni 2-milijunti Qashqai proizveden je u Magnetic crvenoj boji i opremljen novim paketom opreme N-TEC, a namijenjen je kupcu u Velikoj Britaniji.

Qashqai se sad približava Micri kao automobil proizveden u najviše primjeraka u povijesti Nissanove tvornice u Sunderlandu. U 18-godišnjem razdoblju od 1992. do 2010. u Sunderlandu je proizvedeno 2.368.704 primjeraka Micre.