Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiU Šangaju predstavljen Wild Rubis – prekrasan koncept kojim Citroen najavljuje budući SUV DS linije

U Šangaju predstavljen Wild Rubis – prekrasan koncept kojim Citroen najavljuje budući SUV DS linije


Citroen je za sajam u Šangaju pripremio premijeru modela Wild Rubis. Riječ je o konceptu koji će u skoro vrijeme kao serijski automobil pridružiti modelima DS3, DS4 i DS5 unutar DS linije.

Wild Rubis donosi jedinstven i prepoznatljiv stil, a svojim izgledom definitivno pobuđuje emocije, što se uvijek očekuje od Citroenovih konceptnih modela, a u posljednje vrijeme i od serijskih modela DS linije.

Wild Rubis će kad-tad biti pretvoren u serijski SUV model DS linije, a automobil koji je pripremljen za šangajski salon osmišljen je za Citroenovu hibridnu plug-in tehnologiju iodlikuje se brojnim tehnološkim inovacijama.

Wild Rubis je dugačak 4,7 metara, široka 195 cm i visok 159 cm, s osovinskim razmakom od 2,9 metara. Dimenzije govore da je riječ o SUV modelu više klase, a velikodušne dimenzije ulijevaju osjećaj moći i snage. Dodatnu impresiju pojačavaju i 21-colni kotači.

Wild Rubis oplemenjuje novi identitet koji je ranije najavilo konceptno vozilo Numero 9. Prednji mu je dio karakterističan zbog maske naglašene trodimenzionalnom obradom. Maska se diči amblemom DS istaknutim svjetlom linijom. Prednja maska se zatim stapa sa svjetlima sa svjetlećim diodama. Ova jedinstvena svjetla, načinjena od triju pomičnih svjetlosnih modula, okružena su pomičnim pokazivačima smjera na donjem dijelu i osebujnim svjetlosnim potpisom na krajevima. Taj istinski dragulj daje konceptnom vozilu WILD RUBIS prodoran, hipnotički i jedinstven pogled.

Straga se prvi put mogu vidjeti svjetla ugrađena u podižuća vrata. Poput dragulja, stakla stražnjih svjetala obrubljena su kromom, ističući tako svjetlosni potpis. U težnji za savršenstvom, profinjena igra svjetlosti na DS logotipu stvara osjećaj dubine. Umjetničkih obrisa, odižuća su vrata s donje strane ocrtana kromiranom linijom, uklapajući tako dvostruku ispušnu cijev.