Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportU Monte-Carlu nas čeka još jedan okršaj ‘Seb protiv Seba’

U Monte-Carlu nas čeka još jedan okršaj ‘Seb protiv Seba’


Sebastien Loeb vraća se u WRC! Ali samo jednokratno, na 83. Rallye Monte-Carlo od 22. do 25. siječnja iduće godine.

Deveterostruki prvak svijeta tako će 14 mjeseci nakon povlačenja iz Svjetskog prvenstva opet sjesti u WRC automobil u najjačoj konkurenciji, u pokušaju da po osmi put osvoji slavni Rallye Monte-Carlo. Loeb je tamo pobjeđivao 2003., 2004., 2005., 2007., 2008., 2012. i 2013. godine.

Otkad je Loeb otišao iz WRC-a dominaciju je preuzeo Sebastien Ogier, osvojivši dvije titule prvaka, a pobijedio je i na posljednjem izdanju utrke u Monte-Carlu. Očekuje nas dakle još jedan spektakl ‘Seb protiv Seba’.

SebLoebMC_2

Loeb i njegov suvozač Daniel Elena će nastupiti u DS3 WRC, što je novi naziv starog automobila, s obzirom da se brand DS osamostalio i na neki način odvojio od Citroena. Osim što će se izguštati na omiljenim cestama, nastup bi trebao koristiti i francuskoj ekipi, jer bodovat će se u ekipnoj konkurenciji. Drugi par u drugom autu bit će Kris Meeke i Paul Nagle.

– Nisam se predomišljao niti sekunde kad sam dobio priliku ponovo se natjecati. Danielu i meni ovo je jedna od najdražih utrka, zbog prekrasnih cesta, atmosfere i kockanja s gumama, pa jedva čekamo da se ponovo natječemo. Također, čast mi je podržati marku DS u njihovom novom povijesnom trenutku – rekao je Loeb.

Pripreme za Monte-Carlo počinju već ovog vikenda, jer će Loeb zajedno sa suprugom Severine nastupiti na Rally du Var u Francuskoj. Nakon toga imat će nekoliko termina za testiranje, tako da se u siječnju u Monaku može pojaviti potpuni spreman. A poslije Monte-Carla slijede pripreme za WTCC, a Loebov auto dobit će još neimenovani drugi vozač.