Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiU Americi predstavljena karavanska verzija Volkswagena Golfa R

U Americi predstavljena karavanska verzija Volkswagena Golfa R


Volkswagen Golf R Variant, dakle karavan, predstavljen je na sajmu u Los Angelesu. Dvolitreni TSI motor razvija 300 KS.

Činjenica da je Golf R Variant predstavljen u Americi govori o eventualnoj namjeri Volkswagena da ovaj model pokuša uvaliti američkim kupcima, ali karavanski R ipak će biti omiljeniji u Europi, kamo stiže u proljeće.

Kako se obični karavanski Golf razlikuje od kratkog Golfa, samo po produženom stražnjem kraju, tako se i karavanski R razlikuje od kratkog R, dakle samo po produžetku straga. Dizajnerski dodaci su isti (R logotip na masci, odbojnici, difuzor, četiri ispušna otvora), kotači su isti (serijski 18 colni, opcijski 19 colni), ovjes je isto spušten (20 mm), motor je isti, mjenjač i pogon su isti…

A motor je 2.0 TSI sa 300 KS i okretnim momentom od 380 Nm. Mjenjač je DSG sa šest brzina, pogon je 4Motion na sva četiri kotača. Ubrzanje do stotke? Za 5,1 sekundu. Brzina ograničena na 250 km/h? Naravno.

Jel nekog zanima potrošnja? 7 litara na 100 km. Naravno, u papirima po laboratorijskim mjerenjima: Ajd probajte tako štedljivo vozit na pravoj cesti, nema šanse. A gepek? Pa ipak je ovo karavan, pa moramo i to spomenuti –  605 litara, a sa spuštenim stražnjim naslonima čak 1620 litara.