Novosti Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiU Abu Dhabi stigao prvi Ferrari Sergio, posvećen 60 godišnjici suradnje Ferrarija i Pininfarine

U Abu Dhabi stigao prvi Ferrari Sergio, posvećen 60 godišnjici suradnje Ferrarija i Pininfarine


Prvi Ferrari Sergio, jedan od samo šest primjeraka koji će biti napravljeni, stigao je u Abu Dhabi. Automobil je posvećena 60. godišnjici suradnje Pininfarine i Ferrarija.

Prvi je primjerak isporučen u SBH Royal Auto Gallery u Abu Dhabiju, odmah pored Yas Marina staze za F1 i Ferrarijevog tematskog parka. Roadster napravljen u samo šest primjeraka dizajniran je naravno u Pininfarini i obilježava povijesnu suradnju tvrtke iz Cambiana s proizvođačem auta iz Maranella. Zbog toga je i dobio ime Sergio, po Sergiu Pininfarini, koji je započeo suradnju s Ferrarijem.

Baza za stvaranje Sergia bio je 458 Spider, pokretan zadnjom verzijom V8 motora obujma 4497 ccm sa 605 KS. Riječ je o motoru koji stručnjaci već tri godine zaredom nagrađuju kao Engine of the Year. Uz njegovu pomoć auto do stotke ubrzava za samo 3 sekunde.

Dizajn Ferrarija Sergio je jednostavan, jer se tom jednostavnošću željelo podsjetiti na duh Pininfarininih automobila 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća. Pazilo se i da dizajnerski elementi budu i funkcionalni, naprimjer prednji spojler daje downforce i služi optimiziranom hlađenju, a bočni otvori također služe strujanju zraka za hlađenje.

Svaki od šest napravljenih primjeraka završen je po željama vlasnika, tako da oprema, boje i materijali niti na jednom nisu isti. Svaki Ferrari Sergio je dakle ekskluzivno jedinstven. Nije objavljeno koliko su plaćeni, ali posjedovanje jednog od šest ionako je neprocjenjivo iskustvo. Pogotovo za ekipu koja ionako više i ne zna koliko puno para ima.