Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaTRW Traffic Jam Assist – kako nove tehnologije pomažu u gustom prometu
TRW Traffic Jam Assist

TRW Traffic Jam Assist – kako nove tehnologije pomažu u gustom prometu


Kompanija TRW će na predstojećem auto salonu u Frankfurtu predstaviti svoju novu tehnologiju, TRW Traffic Jam Assist, a koja vozačima pomaže u gustom prometu.

U posljednje vrijeme često čujemo o novim tehnologijama koje se testiraju a koje će u bliskoj budućnosti vozačima pomoći u izbjegavanju prometnih nesreća, a samim tim i smanjivanju materijalne štete te ozljeđivanja vozača i njegovih suputnika, pa sve do spašavanja ljudskih života. Upravo i TRW Traffic Jam Assist tehnologija kompanije TRW ide u tom smjeru, a bit će premijerno predstavljena na autosalonu u Frankfurtu, koji je na rasporedu od 12-22. rujna ove godine.

Proizvođači automobila i tehnoloških dijelova za automobile sve se više interesiraju za nove sigurnosne tehnologije, a informacije o njenim testiranjima nam dolaze iz cijelog svijeta. Već smo ranije čuli kako njemački Bosch i Continental razvijaju nove tehnologije, BMW i Volvo to već duže vremena rade, a i američka kompanija TRW se zdušno bacila na taj posao kako bi uhvatila korak s drugima i ponudila im svoje rješenje.

Kako funkcionira novi TRW Traffic Jam Assist sustav (u prijevodu: sustav koji vozačima pomaže u velikim prometnim gužvama) najjednostavnije je objasniti ako pogledate priloženi video. Vrlo je jednostavan i sve će vam biti jasno u trenu. Mi ćemo samo reći kako u svom sustavu koristi i novu generaciju kamera i radarskog sustava, elektronske kontrole i mnoga druga pomagala kako bi njihov sustav bio funkcionalan.

Pogledajte video 🙂