Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportTrophee Andros: Dvije pobjede J.P. Dayrauta, Romain Grosjean osvojio treće mjesto

Trophee Andros: Dvije pobjede J.P. Dayrauta, Romain Grosjean osvojio treće mjesto


Na trećoj utrci sezone Trophee Andros, međunarodnog prvenstva utrka na ledu, na trkalištu Alpe d’Huez dvije pobjede izborio je Jean-Philippe Dayraut. F1 vozač Romain Grosjean bio je dobar i osvojio treće mjesto u prvoj utrci.

Peterostruki prvak Trophee Andros Jean-Philippe Dayraut, koji ove sezone nastupa u Mazdi 3, bio je dominantan u obje utrke i osvojio je maksimalni broj bodova, pa je ostao na prvom mjestu u bodovnom poretku prvenstva nakon tri eventa.

Dayraut je u prvog dana natjecanja, u subotu, pobijedio ispred Jean-Baptiste Dubourga u Renaultu Cliu. Treće mjesto na pobjedničkom postolju osvojio je F1 vozač Romain Grosjean, također u Renaultu Cliu, koji je pauzu u obvezama u Formuli 1 odlučio iskoristiti za stjecanje iskustva u utrkama na skliskoj podlozi.

U drugoj utrci u nedjelju opet je pobijedio Dayraut, a ovaj put mjesta na podiju uz njega osigurali su Benjamin Riviere (Citroen DS3) i Olivier Panis (Toyota Auris).  Panis, bivši vozač Formule 1, trenutno je drugi u poretku prvenstva. U kalendaru je sedam natjecanja, tri su održana, a sljedeće je na rasporedu 9. i 10. siječnja na trkalištu Circuit D’Isola 2000 nedaleko Nice.