Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiTrkaći Clio Sport rastavljen na elementarne dijelove

Trkaći Clio Sport rastavljen na elementarne dijelove


Pripreme svih timova za sezonu i prvu utrku su u tijeku. Priprema se i Stelmah Rally Team.

Novi je Renault Clio Sport rastavljen u "elementarne dijelove" i tek sada slijedi pravi i zahtjevan posao pripreme bolida za utrke. Kao što vidite i na slikama, novi je automobil gotovo uništen kako bi se korak po korak pretvorio u automobil za reli utrke. Naravno, na ovim fotkama sve izgleda praktički neprepoznatljivo. Ali oni koji se malo više razumiju u sportske automobile, znaju da slijedi ugradnja "roll bara", odnosno zaštitnog kaveza za vozača i suvozača. Ekipa iz TP auto-sporta odrađuje onaj "prljavi" dio posla, nakon kojeg slijedi uređivanje trkaćeg interijera, ovjesa, motora, mehanike, ispuha, dodatna lakiranja, farbanje te još puno detalja koji će se ugraditi u hodu.

Na žalost, kako je to u Hrvatskoj uglavnom i običaj, Dino i Alen iz Stelmah tima ove godine pripremu automobila financiraju iz vlastitog džepa, jer kako kažu veliki sponzori nisu zainteresirani, bez obzira na njihov zavidan uspjeh. A kako je jedan pametan čovjek hrvatskog relija rekao – brz si onoliko koliko imaš novaca. Nadamo se da našim dečkima neće ponestati novca, ali i iskrene ljubavi i volje za auto sport.

Ako vas zanima koje se cifre vrte u reli utrkama, one su poprilične. Primjerice, od Stelmaha saznajemo kako gotov trkaći automobil za klasu N košta oko 60.000 eura, a za grupu A 100.000 i nešto više eura. Ili kako Alen Stelmah kaže, jedina sličnost s istim cestovnim automobilom i njegovom sportskom inačicom spremnom za utrke je u tome što oba imaju četiri kotača…

Toliko za sada iz Stelmah tabora. Podsjećamo kako se prva sezonska reli utrka, Croatia Delta Rally, vozi od 22-24. svibnja.