Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliTrident Iceni Grand Tourer – predstavljen bio-dizelski model s motorom od 430 konja

Trident Iceni Grand Tourer – predstavljen bio-dizelski model s motorom od 430 konja


Prošlo je neko vrijeme od kada nismo ništa čuli iz britanske tvrtke Trident, kompanija koja stoji iza modela Iceni, jedinstvenog sportskog automobila kojeg pokreće dizelski motor.

Kompanija je ovih dana najavila kako će njihova najnovija inačica sportskog automobila, Iceni Grand Tourer, pojaviti na Salon Privé 2012, koji se održava u 5. rujna u Londonu. Puno je neobičnih informacija vezano uz ovaj neobični automobil, a prva je samo njegovo ime. Trident Iceni je ime dobio po antičkom plemenu koje je nekada naseljavalo područje oko engleskog grada Norfolk.

Druga neobičnost je sam motor. Radi se o 6,6 litarskom turbo-dizelskom V8 motoru koji potpisuje General Motors. Zanimljiv je i podatak da je motor prerađen tako da radi na bio-dizel. Motor razvija konja, od 0-100 km/h ubrzava za manje od 4 sekunde. uz maksimalnu brzinu 320 km/h.

Bez obzira na prilično veliku snagu, u Tridentu se ponose i vrlo malom potrošnjom motora koji je ugrađen u Iceni Grand Tourer model, a koja je zaista nevjerojatna, samo 4,1L/100km.

Ako ga želite imati u svojoj garaži, morat ćete izdvojiti oko 119.205$. Ako vam 430 konja nije dovoljno, u Tridentu će vam vrlo rado s dodatnim paketom snagu povećati na 660 konja.