Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoTrefecta DRT – električni bicikl s dušom skutera i cjenom VW Passata!

Trefecta DRT – električni bicikl s dušom skutera i cjenom VW Passata!


Trefecta DRT nije ni Tesla niti Rimac, ali nudi za 22.500 EUR poprilično jedinstveni bicikl, ili bolje reći skuter u tijelu bicikla.

Električni bicikli prolaze sličan put kojeg su prolazili električni automobili: prvi modeli su bili više dokaz koncepta nego vozno upotrebljivi i tržišno uspješni modeli. A onda su se pojavili proizvođači poput Tesle ili Rimca i ekspresno uveli baterije i elektromotore u vrh ponude koja se može platiti novcem.

Kako kažu na stranicama proizvođača Trefecta DRT električnog bicikla: ne pokušavamo izmijeniti igru – želimo je stvoriti! Okvir je 20 inčni, rađen od laganog a čvrstog mat aluminija 7075 koji udovoljava vojnim specifikacijama, gume su na 26-inčnim felgama od ugljičnih vlakana, pokreće ga elektromotor od 4kW s 14-brzinskim mjenjačem do najveće brzine od – pa’isad – 70 km/h uz zakretni moment od 250 Nm.

Zaustavljaju ga disk-kočnice Hope, u suradnji s ko-generativnim kočenjem elektromotorom uz punjenje baterija. Baterije, inače, daju domet od 100 km, i pune se za samo tri sata.

Trefecta DRT bicikl je opremljen i središnjim računalom koji upravlja kočenjem, mijenjanjem brzina, punjenjem baterije, kontrolom ovjesa, ali i svim ostalim “običnim” mjerenjima koje radi i vaš kompjuter na biciklu. Kompjuter je moguće povezati WiFi-jem ili Bluetoothom, ali samo s iPhoneom — ipak se plaća porez na ekskluzivu.

Trefecta DRT - električni bicikl s dušom skutera i cjenom VW Passata 02

Ranije spomenuta cijena je – osnovna, a seže i do 33.333 € za potpuno prilagođenu CNC-om izrađenu verziju. Planiraju je “uvaliti” i nizozemskoj vojsci za njihove mirovne operacije (od kojih je najzapaženija ona u Srebrenici prije 20 godina), a već idućeg mjeseca izlažu ga na hoštaplerskom sajmu vrhunskih brendova u Monaku.

Izvor: SvijetSkutera.com