Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliToyota Yaris Hybrid – premijera je bila u Ženevi, u prodaji od svibnja u Europi

Toyota Yaris Hybrid – premijera je bila u Ženevi, u prodaji od svibnja u Europi


Hibridni Yaris se svjetskoj publici premijerno predstavio na Sajmu automobila u Ženevi. Mali gradski mališan se počeo prodavati u Europi. U Hrvatskoj ga još nema.

Radi se o kompaktnom gradskom automobilu s revolucionarno niskim emisijama štetnih plinova. Sa samo 79 g/km, ima najniže razine emisija štetnih plinova među svim automobilima s klasičnim motorom s unutarnjim sagorijevanjem po cijenama koje su pristupačnije od standardnih dizelskih modela. Potpuno hibridna tehnologija je jedinstvena jer omogućuje postizanje tih rezultata sa snagom od 100 ks.

Izvanredna učinkovitost njegovog smanjenog potpuno hibridnog agregata ključna je za tu uspješnost, a baterije su dovoljno male da stanu ispod stražnjih sjedala pa su unutrašnjost i zapremnina prtljažnika od 286 litara isti kao na klasičnim benzinskim i dizel inačicama.

Doseg vožnje s nula emisija štetnih plinova također je značajno povećan, čime je potreba za benzinskim motorom svedena na najmanju moguću mjeru. Ispitivanja su pokazala da do 66% vremena i 58% udaljenosti na tri testne vožnje, hibridni Yaris može prijeći u načinu vožnje s nula emisija štetnih plinova.

Novi Yaris hibridnu tehnologiju čini dostupnom dosada najširoj publici, a njegova je prodaja diljem Europe počela krajem svibnja 2012. godine. Kad će se pojaviti u Hrvatskoj, pitajte ovlaštene distributere.