Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliToyota Yaris HSD Hybrid, FT-BH, NS4, FCV-R i GT-86 u Ženevi

Toyota Yaris HSD Hybrid, FT-BH, NS4, FCV-R i GT-86 u Ženevi


S premijerom hibridnog Yarisa Hibrida Toyota predstavlja prvi pravi hibrid u Europskom B-segmentu. Koristi već poznatu Toyota Hybrid Synergy Drive tehnologiju i donosi je široj skupini kupaca, jerće Yaris HSD postati najdostupniji potpuno hibridni model na europskom tržištu.

Na predstojećem salonu automobila u Ženevi Toyota je najavila da će predstaviti paletu zabavnih hibrida. Najznačajniji je serijski Yaris Hybrid, a tu su još koncepti diji, FT-BH, NS4, FCV-R te sportski model GT-86.

FT-BH koncept je iznimno lagana studija potpuno hibridnog automobila, dizajniran je kako bi se postigla niska emisija u ekonomski održivim uvjetima proizvodnje.

Tehnike i razmišljanja korišteni u procesu nastanka ovoga koncepta usprotivile su se korištenju egzotičnih i skupih materijala ili složenih postupaka.

Koncepti NS4 i FCV-R imat će europske premijere. NS4 je nova generacija Plug-in hibridnog vozila (PHEV) koje reagira na želje kupca za dodanom vrijednosti u hibridnim automobilima, s naprednim dizajnom, profinjenim materijalima i povećanom efikasnosti vožnje.

FCV-R koncept utjelovljuje Toyotin sljedeći korak prema masovnoj proizvodnji vozila na vodikov pogon, utirući put za pokretanje limuzina  s gorivim ćelijama (FCV) do 2015.

Koncept diji nudi vrhunsku personalizaciju. Cijelo tijelo izvana i iznutra funkcionira kao izložbeni prostor, s kućištima u boji vozila te prikazom sadržaja promjenjivim poput pokretača želja. Poruke i informacije mogu se prikazati s istom lakoćom kao što je preuzimanje aplikacije.

Osim ekološki nastrojenih automobila, puno pažnje, vjerojtno i više od njih, privući će Toyotin novi sportski model GT 86, koji će u Ženevi imati europsku premijeru.

Izvor: Automoto-portal.hr