Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiToyota Yaris GRMN premijerno u Ženevi s novim super-punjenim motorom

Toyota Yaris GRMN premijerno u Ženevi s novim super-punjenim motorom


Kako bi upotpunili svoj ovogodišnji ulazak u World Rally Championship, Toyota je predstavila nabrijanu inačicu malog Yarisa koji je inspiriran njihovom reli jurilicom. Novog “zločestog” mališana su nazvali Toyta Yaris GRMN.

Svoju je premijeru Yaris GRMN doživio ove godine na auto sajmu u Ženevi, gdje je predstavljen prvi globalni model koji pripada Toyotinoj GRMN grupi (Gazoo Racing Masters of Nürburgring), a koja označava sportske jurilice. Ono što je loša vijest je kako će se nova Toyota Yaris GRMN prodavati samo u Japanu.

Pod haubu su uspjeli smjestiti super-punjeni 1,8-litarski 4-cilindraš koji razvija čak 205 konja, a spojen je na 6-brzinski ručni mjenjač, te ima pogon na prednjim kotačima. U odnosu na standardni model dobio je novi aerodinamički paket, kočnice i gume. Kotači su veliki 17 inčni (BBS) i s 205/45R17 gumama (Bridgestone Potenza RE050A).

Kako saznajemo, novi bi Yaris GRMN trebao konkurirati poznatim malim jurilicama kao što su Ford Fiesta ST i Volkswagen Polo GTI. Inače, Toyota ulaže puno novca u autosport, a nakon ulaska u WRC već godinama je prisutna u američkom NASCAR-u, kao i Super GT i World Endurance Championship prvenstvima.