Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportToyota Yaris Gazoo – nova mala WRC jurilica s čak 210 konja pod haubom

Toyota Yaris Gazoo – nova mala WRC jurilica s čak 210 konja pod haubom


Japanski proizvođač se na velika vrata želi vratiti u svjetski reli kup, odnosno World Rally Championship in 2017. Za to su pripremili novu malu jurilicu koji su nazvali Toyota Yaris Gazoo.

Iako mu to još uvijek nije službeno ime, zvuči zanimljivo. Ono što je važnije je kako će nova Toyotina prznica pod haubom imati 210 konjskih snaga, a u kompaniji tvrde kako dostojno može konkurirati Fordu Fiesti ST i Volkswagenu Polo GTI.

Svoju će premijeru doživjeti na auto salonu u Ženevi 7. ožujka (2017 Geneva Auto Show), a pojavit će se uz novi Yaris koji će doživjeti neke promjene na prednjem i stražnjem dijelu, a navodno će dobiti i moderniju unutrašnjost. Isto tako, Toyota tvrdi kako će novi Yaris biti i nešto komforniji, te će biti bolje upravljiva.

Naziv Gazoo bi mogao biti vrlo zanimljiv, jer se priča kako bi to mogao biti potpuno novi Toyotin brend koji će označavati sportske automobile od kojih bi prvi upravo trebala biti nova Toyota Yaris, a koja se očekuje u WRC prvenstvu.

Znamo kako je Gazoo službeni naziv Toyotine službene motorsport divizije, a žele je brendirati slično kao Ford Performance ili Nissan Nismo.