Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliToyota Prius Plug-In Hybrid – najprodavanije hibridno vozilo u Velikoj Britaniji u 2012. godini

Toyota Prius Plug-In Hybrid – najprodavanije hibridno vozilo u Velikoj Britaniji u 2012. godini


Nedavno objavljeni rezultati prodaja potvrdili su da je Prius Plug in, najprodavaniji model spomenute kategorije na tržištu Velike Britanije a svoju jeo popularnost ostvario rezultatom od 470 prodanih primjeraka u samo 6 mjeseci, od lansiranja u srpnju 2012. godine.

Tim rezultatom Prius Plug-in preskočio je prodajne brojke svoga najbližeg konkurenta, Opel Ampera, koji je na istom tržištu prisutan 3 mjeseca duže.

Ovaj rezultat je samo dio uspješne godine za Toyotu u Velikoj Britaniji gdje je prodano 12.840 hibridna vozila, što je povećanje od 15,2 % u odnosu na 2011.

U 2012, hibridni se asortiman proširio sa 3 nova lansiranja na sveukupno pet vozila: Predstavljeni noviteti u 2012 su Yaris Hybrid, Prius+ sa 7 sjedala te Prius Plug-in, koji su dopunili postojeću paletu Prius i Auris Hibrida.

Osnovna razlika između standardnog Priusa i Prius Plug-in hibrida je u tome što Plug-in ima snažnu litij-ionsku bateriju koja se na kućnu utičnicu napuni za samo 1,5 sata te ostvaruje dovoljno autonomije za prelazak 25 km u električnom režimu vožnje, bez potrošnje goriva i bez emisije štetnih plinova.

Na hrvatsko tržište uskoro stiže Novi Auris Hibrid, kojega očekujemo sredinom veljače 2013, a interesantan je činjenicom da potrošnja goriva iznosi svega 3,8 l/1000 km uz CO2 emisije 87g/km.

Izvor: Auto-info