Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiToyota priprema brojne premijere za 2011 Geneva Motor Show

Toyota priprema brojne premijere za 2011 Geneva Motor Show


Tri ključna modela pojavit će se na ženevskom auto salonu – mala Toyota iQ, važna Toyota Yaris HSD, te moćni sportaš Toyota FT-86 II. U kompaniji očekuju kako će sva tri modela trebali biti – bestselleri.

Ovaj posljednji je punokrvni sportaš s 500-ak konja, kojeg s nestrpljenjem očekujemo na prvim pravim službenim testiranjima. Istina, izašao je video prilog o njemu, ali još uvijek je u fazi koncepta tako da još uvijek čekamo "ono pravo".

U toyoti najavljuju i novi električni automobil temeljen na modelu Toyota iQ, konceptni hibrid Prius V i novi Prius+ sa sedam sjedala.

Toyota iQ elektromobil bi trebao s litij-ionskim baterijama trebao bi imati autonomiju od oko 100-njak kilometara do slijedećeg punjenja. Zanimljivo je da će tijekom 2011. godine biti na testiranju u Europi, a u prodaji bi ga mogli vidjeti već 2012. godine.

Zanimljiv model je i novi Yaris HSD (Hybrid Synergy Drive), novi koncept koji predstavlja novu generaciju Toyotinih malih automobila, ali i kompanijinu namjeru da u kompaktni segment uvede hibridnu tehnologiju kao standard.

Podsjećamo, Geneva Motor Show svoja vrata posjetiteljima otvara 1. ožujka (novinari), odnosno 3. ožujka za posjetitelje.