Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiToyota Corolla – novi model doživio svoju premijeru u turskom Istambulu, izgleda puno bolje

Toyota Corolla – novi model doživio svoju premijeru u turskom Istambulu, izgleda puno bolje


Toyota je premijerno predstavila novi model Corolle, najprodavanijeg automobila na svijetu. Vjerovali ili ne, Toyota je u proteklih 47 godina prodala više od 40 milijuna promjeraka Corrole širom svijeta.

Pred novom Corollom trenutno je najveći izazov. Neprekidan uspjeh zahtjeva detaljno razmatranje zahtjeva i očekivanja kupaca, a oni su različiti širom svijeta. Zbog toga su inženjeri pratili i analizirali reakcije kupaca, što je na kraju bio i sastavni dio razvoja novog modela.

Tako je napravljen automobil koji bi trebao imati tri glavne odlike – trajnost, kvalitetu i pouzdanost. Ono što nam je uvijek smetalo kod Toyote je njen dizajn. Niti Yaris, Niti Auris, a niti Corolla (trenutno aktualni model) ne mogu se pohvaliti vanjskim dizajnom. Kod nove Corolle se vidi pozitivan odmak, ne velik, ali je vidljiv i to nam se sviđa.

Nova 11. generacija Corolle proizvoditi će se u čak 16 tvornica, a prodavati će se u preko 150 zemalja.

Što se dizajan tiče, vidi se kako nova Corolla prati dizajnerske smjernice koje možemo vidjeti i na novom RAV4 i Aurisu. Tu je i naprednija tehnologija koja poboljšava voznu dinamiku uz veću dozu sigurnosti.

Nova Toyota Corolla na hrvatsko tržište stiže tijekom rujna ove godine.

Izvor: Auto-info.hr