Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiToyota Avensis u prodaji u Hrvatskoj – pravo vrijeme za kupnju?

Toyota Avensis u prodaji u Hrvatskoj – pravo vrijeme za kupnju?


Novi Avensis pored svih poboljšanja nije skuplji od svojeg prethodnika, dolazi s petgodišnjim jamstvom bez ograničenja kilometraže, a zastupnik Toyote orijentirat će se na flotne kupce i ponuditi im posebne pogodnosti.

Novi Avensis karakteriziraju izražajniji i agresivniji vanjski dizajnom, poboljšanja unutrašnjosti koja se odnose na kvalitetu, udobnost i smanjenje buke, vibracija i grubosti, zatim unaprijeđena je dinamika vožnje te štedljiviji motori. Revidirani paketi opreme nude veću vrijednost za uloženi novac. Dodatno na ove pakete opreme, Toyota je uvela Touch & Go Plus, svoj dodatno unaprijeđeni i povoljni multimedijski sustav.

Najbolje prodavana inačica iz Avensisove ponude od šest motora, motor 2.0 D-4D, unaprijeđen je kako bi osigurao značajna poboljšanja u smislu potrošnje goriva i CO2 emisija. S poreznim pragom od 120 g/km u skoro trećini europskih zemalja, CO2 emisija ovog motora od 119 g/km će osigurati značajne porezne olakšice, kako privatnim tako i poslovnim kupcima.

Uz izbor od dvije izvedbe karoserije, tri dizelska i tri benzinska motora, tri mjenjača i četiri paketa opreme, novi Avensis je specifično izveden za europsko tržište.

Aktualni Avensis je treća generacija modela s ovim imenom, a najnovijim redizajnom napravljen je veliki odmak od originala predstavljenog 2008. godine. S novim Avensisom zapravo je promoviran novi dizajn koji će se kasnije ‘kopirati’ na ostalim Toyotinim modelima. Izmjene su obuhvatila cijeli prednji kraj, od branika i maske do svjetala.

Novi Toyotin dizajnerski izričaja je baziran na dva ključna temelja: Under Priority dizajn prednjeg kraja koji uključuje trapezoidni otvor prednje rešetke, koji fokusira pažnju na donji dio automobila čime se postiže prepoznatljivi, više agresivan izgled, te Keen Look pristup dizajnu koji osigurava čist, inteligentan i izražajan stil.

Straga, limuzinska izvedba novog Avensisa, uključuje novo dizajnirani stražnji odbojnik sa središnjim štitnikom. Novi, uglađeniji, kromirani okvir registarske pločice dodatno doprinosi višoj razini elegancije.

Što se unutrašnjeg dizajna tiče, sveobuhvatno je poboljšana osjetilna kvaliteta, redizajnirana su prednja sjedala radi veće udobnosti i pridržavanja tijela, a u ponudi modela više se koriste svjetliji ambijent kabine i svjetlije presvlake sjedala.

Izgled, dodir i osjećaj cijele prednje ploče su poboljšani. Raspored središnje konzole je redizajniran kako bi se unaprijedio raspored i ergonomija prekidača i kontrola. Središnji ventilacijski otvori su također redizajnirani i sada imaju jednaku metalnu završnu obradu same središnje konzole, a bočni ventilacijski otvori imaju kromirane obrube.

Bočna potpora prednjih sjedala je poboljšana, te sjedala sada pružaju bolje pridržavanje tijela, veću udobnost te sveukupno umanjuju zamaranje. Svi modeli u ponudi uključuju višu razinu presvlaka sjedala.

Nakon što je Yaris bio prvi model s Touch & Go multimedijskim sustavom, Avensis je postao prvi Toyotin model s još naprednijim sustavom Touch & Go Plus. Glavna dodatna karakteristika su mu prepoznavanja glasa te slanje i primanje e-mail poruka.

Toyota Touch sustav je standardni dio opreme novog Avensisa od Sol paketa. Toyota Touch & Go sustav kupcima nudi kompletni navigacijski sustav, koji predstavlja najbolju vrijednost za uloženi novac na tržištu. Toyota Touch & Go Plus sustav je pak standardni dio Premium paketa opreme.

Što se tiče vozne dinamike i pogonskih sustava, postignuta su značajna poboljšanja. Dobivena je veća krutost karoserije radi boljeg odziva upravljanja i mirnije vožnje, poboljšana aerodinamika i gume niskog otpora kotrljanja smanjuju potrošnju goriva i CO2 emisije, redizajnirani su prednji i stražnji ovjes radi poboljšanja udobnosti vožnje i upravljanja, a dorađeni električki servo sustav upravljanja osigurava bolji osjećaj upravljanja i aktivnije iskustvo vožnje.

Svi motori su postali štedljiviji, a rekordna ušteda od 17 posto postignuta je s motorom 2.0 D-4D sa 124 KS. Prosječna potrošnja je spuštena na 4,5 litre na 100 km, a emisija CO2 na 119 g/km. U mnogim europskim zemljama to znači porezne olakšice za privatne i poslovne kupce.

Ukupno je u ponudi šest motora. Benzinci su 1.6 Valvematic sa 132 KS, 1.8 Valvematic sa 147 KS i 2.0 Valvematic sa 152 KS. Uz već spomenuti početni dizelski motor u ponudi su još 2.2 D-4D sa 150 KS i 2.2 D-CAT sa 177 KS.

Početna cijena limuzinskog Avensisa 1.6 s opremom Terra je 173.280 kuna, a početni benzinski karavan je 1.8 Luna i košta 215.840 kuna.

U ovoj klasi ipak su zanimljiviji dizelaši, što pokazuju i dosadašnji tržišni rezultati. Početni dizelski model limuzine je 2.0 D-4D Terra za 205.200 kuna. Karavanski model s istim motorom košta 216.600 kuna.

Izvor: Automoto-portal.hr