Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiToyota Auris – novi model na proizvodnim trakama, zaposleno novih 800 radnika

Toyota Auris – novi model na proizvodnim trakama, zaposleno novih 800 radnika


Toyotina uspješna proizvodnja u Velikoj Britaniji nastavlja se još jednim modelom na koji su iznimno ponosni, u Burnaston tvornici obilježavau početka proizvodnje nove Toyote Auris.

Dr. Vince Cable, državni tajnik za gospodarstvo, inovacije i vještinu, pozdravio je Toyotin nastavak ulaganja u britansko postrojenje, koje će od iduće godine oživjeti i novi Auris Touring Sport.

Didier Leroy, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe, naglasio je važnost  Velike Britanije u strategiji proizvodnje vozila i motora u Europi. Izjavio je: “Toyota je izabrala Veliku Britaniju kao mjesto za svoj prvi proizvodni centar u Europi i to prije 20 godina, od tada je redovito značajno ulagala u razvoj TMUK poslovanja te u proširenje svih potencijala.”

Odluka o proizvodnji nove Toyota Auris i Touring Sport u TMUK je podržana Toyotinim ulaganjem od 185 milijuna funti (ili približno 230 milijuna Eur) – dodatno je  85 milijuna funti (ili 105mil EUR) investirano u opskrbi lanac. Ovo podiže Toyotinu investiciju u UK ukupno na više od 2,1 milijarde funti (ili 2,6 milijarde Eura), budući je svoje poslovanje ovdje pokrenula 1992. Projekt također utječe na zaposlenosti, jer je od  strane TMUK regrutirano 800 radnika. Značajna je i investicija u njihovo obrazovanje, jer je svima ujedno ponuđeno i proizvodno Toyota naukovanje.

Novi Auris i Auris Touring Sport proizvode se u tvornici Burnaston uz Avensis i Avensis Tourer. Ovo su najnoviji modeli koji će nastajati na mjestu na kojem izrađeno više od 3,25 milijuna automobila od 1992. Većina vozila proizvedenih u TMUK se izvozi u Europu, kao što će to biti slučaj s novom Toyotom Auris.

Benzinska, dizel i hibridna verzija novih Auris i Auris Touring sport će utvrditi status Burnaston tvornice kao prve auto tvornice u Europi koja stvara mainstream hibridno vozilo – Auris Hybrid od 2010. Neke od motora koji se koriste u novom Aurisu, osobito 1,8-lit iz  hibridnog modela, isporučit će Deeside. Kao jedna od Eko Toyotinih tvornica, Burnaston nastavlja provoditi učinkovito, sukladno mjerama zaštite okoliša koje su značajno smanjile emisije, otpad i potrošnju energije tijekom svojih operacija.

Toyota je uložila oko 185 milijuna funti (ili oko 230 milijuna eura) u Velikoj Britaniji u proizvodnju i opskrbni lanac za projekt Novi Auris, koji je već uposlio 800 radnika.

Izvor: Auto-info.hr