Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportTom Cruise u tajnosti testirao Red Bullov bolid

Tom Cruise u tajnosti testirao Red Bullov bolid


Ne, neće holivudska mega filmska zvijezda postati novi testni ili pravi vozač Red Bull tima. Tom Cruise je uvijek pokazivao naklonost prema brzim trkaćim automobilima, a sada je dobio i priliku da "provoza" pravi Red Bull bolid. Mentor mu je F1 legenda i veteran David Coultard.

U posebno pripremljenom testnom centru u SAD-u Tom Cruise je uspio isprobati kako je to biti F1 vozač. U stvari, ovo mu je navodno "pauza" od snimanja četvrtog nastavka odličnog filmskog serijala Mission Impossible Ghost Protocol, tako da se vrlo lako odlučio na ovu avanturu koja se održala na trkaćoj stazi u Willow Springsu u Kaliforniji.

Cruiseov instruktor u ovoj sedmerosatnoj avanturi bio je veteran Formule 1 David Coulthard. Zajedno su se provozali na stazi, a pri tome je Škot Cruiseu pokazao sve što bi trebao znati kako bi uspješno odvezao krug. U tom cijelom poslu pomogla im je i ekipa od 12 članova koji su došli direktno iz Red Bullove tvornice u Velikoj Britaniji.

Saznali smo kako su "odradili" 24 kruga, a Cruise je svoj prvi krug do posljednjeg popravio za čak 11 sekundi. Postigao je i maksimalnu brzinu od 291 km/h, samo 4 manje od Coultarda.
 
"Tom odlično vozi", izjavio je Coultard. "Iznenađen sam kako je sve brzo shvatio, kao pravi vozač, iako su komande F1 bolida vrlo komplicirane. Impresioniran sam".

Kao što smo već i spomenuli, Tom Cruise je poznat kao dugogodišnji ljubitelj autosporta, čak se i nekoliko puta utrkivao, no ovo je jedno potpuno drugačije, intenzivnije iskustvo.

Možda je ovo uvertira u nešto što će se dogoditi iduće F1 sezone, jer najluđi cirkus na četiri kotača dolazi u Cruiseovo dvorište, na potpuno novu stazu (Circuit of the Americas) u Austin, Texas.

Tom Cruise u tajnosti testirao Red Bullov bolid

Tom Cruise u tajnosti testirao Red Bullov bolid