Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviTEST: Volkswagen Crafter 35 Furgon 2.0 TDI – vrlo sposobno gospodarsko vozilo

TEST: Volkswagen Crafter 35 Furgon 2.0 TDI – vrlo sposobno gospodarsko vozilo


Volkswagen je model Crafter predstavio 2006. godine kao najveći kombi cjelokupne game. Crafter u biti predstavlja treću generaciju LT-a koji je bio na tržištu od 1975. godine, a prodaje se još i kao Mercedes Sprinter.

Pogledamo li ponudu novog Craftera, shvatit ćemo kako se ovdje radi o jednom od najraznolikijih gospodarskih vozila uopće. Radnu svakodnevicu osjetno olakšava i nova unutrašnja oprema koja omogućuje potpunu individualizaciju kabine. Novi Crafter dostupan je u tri klase težine, tri međuosovinska razmaka i četiri različite verzije: furgon, kombi, kamionet i šasija.

Kako je vrijeme prolazilo, tako su u VW-u odlučiti modernizirati svoj najveći „radni stroj“. Druga generacija Craftera pored novih i ekonomičnijih motora nudi i osvježenu vanjštinu. Već na prvi pogled novi Crafter opravdava svoj naziv (snagator). Dojam dodatno podižu okomita svjetla te ogromna maska motora. Sa strane je ostalo sve uobičajeno dok se na stražnjem djelu mogu pronaći novodizajnirana svjetla. Upečatljiv vanjski izgled zrači snagom i suvremenošću, ali još je važnije ono što se iza toga krije – u prostranoj kabini dočekala nas je njemačka ergonomičnost i udobnost. Ponuda prostora je pohvalna, a ugodno vozačko okruženje dodatno poboljšava instrument ploča s 2 brojčanika, novi detalji na armaturi, kvalitetniji materijali konzole te udobnija sjedala s novim presvlakama. Što se opreme tiče, ovaj je Crafter bio opremljen svime što je potrebno za bezbrižnu vožnju iliti dostavu. Pohvalno je i što je VW u osnovnu opremu „ugurao“ poluautomatski klima uređaj i ESP.

Teretni prostor i iskoristivost istoga testirani model svrstavaju na vrh klase. Sa osvježenim modelom taj je iskorak još veći zahvaljujući povećanoj nosivosti za dodatnih 120 kilograma. Testirani model dobili smo u Furgon izvedbi, a ova izvedba dolazi u tri duljine karoserije, tri osovinska razmaka te tri visine krova. Mi smo testirali primjerak iz srednje ponude – model dugačak 5,91 metar sa međuosovinskim razmakom od čak 4,325 metara s povišenim krovom. Ovako opremljen nudi zaista ogroman teretni prostor zapremine 14 prostornih metara. Za lakši utovar i istovar poslužiti će dvostruka krilna vrata straga te klizna vrata na desnoj strani širine 1,3 metra. Ovaj je model imao straga i integriranu stepenicu koja se proteže čitavom širinom vozila i olakšava ručni utovar i istovar. Na navedenu stepenicu ugrađeni su parkirni senzori koji su nam tijekom cijelog testa dobro došli (ipak se radi o duuugačkom vozilu). Teretni prostor može se precizno individualizirati po potrebi kupca. Na raspolaganju je više vrsta obloga i podnica kojima se oprema Crafter ovisno o djelatnosti.

Novi je Crafter na testu opravdao svoj naziv. Najnovija generacija inovativnih i pouzdanih common rail TDI motora postala je ekonomičnija i snažnija od prethodnih. Kupci će na raspolaganju imati 2.0-litreni TDI agregat sa 80 kW i 300 Nm, 100 kW i 340 Nm te model sa 120 kW i 400 Nm okretnog momenta. Naš testni primjerak bio je opremljen srednjim motorom sa 100 kW. Prvo što me se kod ovog motora dojmilo je uravnoteženost rada, odlične performanse te niska potrošnja. Iako zvuči bajkovito – to je istina. Ovaj motor je optimalan izbor. Leti kada je prazan, a pod opterećenjem i dalje solidno vuče. Tu je i start/stop sustav koji smanjuje potrošnju u gradskim gužvama. Kada je sustav aktiviran, on automatski isključuje motor ako vozač vozilo zakoči do mirovanja, stavi mjenjač u prazan hod i otpusti spojku. Kada vozač ponovno stisne spojku sustav pokreće motor i vožnja se može nastaviti. Ovaj sustav uštedu goriva kombinira sa sustavom upravljanja energijom koji po potrebi isključuje trošila koja nisu u uporabi kako bi spriječio kvarove. Tu je i regenerativno kočenje koje ostvaruje direktnu uštedu goriva posebnom metodom punjenja akumulatora i obnovom energije prilikom kočenja. Kombinacijom odličnog motora sa svim tehnološkim novotarijama testni je Crafter trošio u prosjeku 9,2 litre dizela na 100 prijeđenih kilometara.

Ukoliko se odlučite za kupnju ovog modela otvorit će vam se razne mogućnosti transporta. Iako je Crafter kvalitetan i robustan teretnjak, upravo me tolika mogućnost individualizacije najviše oduševila. Testirani je primjerak tek kap u mogu mogućnosti koje novi Crafter nudi, a nudi za svakoga ponešto. Osnovni model koštati će vas 137.184 kn + PDV, dok je testirani nešto skuplji – 188.932 kn + PDV. I za kraj zahvaljujemo generalnom zastupniku Volkswagena gospodarskih vozila za Hrvatsko tržište, tvrtki P.Z. Auto d.o.o. na ustupljenom test vozilu.

Test vozilo: Volkswagen Crafter 35 Furgon 2.0 TDI (tehnički podaci)

Motor

4-cilindarski, dizelski, turbopunjač, hlađen tekućinom, direktno ubrizgavanje, common rail

Obujam (ccm)

Snaga (KW/KS @ o/min)

Okretni Moment (Nm @ o/min)

1.968

100/136@3.500

340/1.575

Prijenos

Pogonski kotači

Mjenjač

Stražnji

6 stupnjeva, ručni

Kočnice

Sprijeda ventilirani disk, straga puni disk

Pomoćni sustavi

ABS + ESP

Kotači

235/65 R16C

Dimenzije

Širina (mm)

Dužina (mm)

Visina (mm)

1.993

5.905

2.415

Međuosovinski razmak (mm)

Teretni prostor (l) (max)

Spremnik goriva (l)

4.325

14.000

75

Mase

Masa praznog vozila (kg)

Nosivost (kg)

1.910

1.345

Performanse i potrošnja

Maksimalna brzina (km/h)

Ubrzanje 0-100km/h

154

Grad

Otvorena

Kombinirano

9.8

7.3

8.2

Potrošnja na testu

9.2l/100km

Izvor: Auto-info.hr