Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviTEST: nova Mazda3 Sport 2.0 i-Stop GTA – kompaktni model s benzinskim motorom od 150KS

TEST: nova Mazda3 Sport 2.0 i-Stop GTA – kompaktni model s benzinskim motorom od 150KS


Na sportski vanjski dizajn Mazde3 odlično se nadovezuje dotjerana unutrašnjost. Interijer je funkcionalan i lijep, dok je putnički prostor zahvaljujući konfiguraciji modela vrlo praktičan i učinkovit.

Mazda3 poznata je po odličnim voznim osobinama, a sa GTA paketom opreme i 150 KS snažnim benzinskim motorom te bi osobine trebale biti još uzbudljivije. Krenimo s dizajnom – pogledate li testiranu Mazdu bez dvojbe ćete zaključiti kako se ovdje radi o dinamičnom automobilu koji poglede privlači modernim dizajnom, ali i dodacima koji su karakteristični za GTA paket opreme. Od LED dnevnih svjetala do alu kotača većih dimenzija i izraženih pragova sve je podređeno sportskom izgledu.

Na sportski vanjski dizajn aktualne Mazde3 odlično se nadovezuje dotjerana unutrašnjost. Kompletan interijer usmjeren je na funkcionalnost i lijep izgled, dok je putnički prostor zahvaljujući konfiguraciji modela vrlo praktičan i učinkovit. Prostora ima dovoljno i za četveročlanu obitelj koja će prtljažni prostor uredno koristiti za prijevoz dječjih kolica i drugih potrepština. Straga se može ugurati 340 litara prtljage, a spuštanjem stražnjih naslona sjedala oslobađa se ukupno 1.360 litara zapremine. Instrumenti i svi zasloni u kabini (ima ih 3) optimizirani su za jednostavno korištenje. Ergonomiji se nema što zamjeriti, sve su tipke na odgovarajućim pozicijama koje se mogu lako dohvatiti. Središnji tunel je blago povišen i direktno se spaja sa središnjom konzolom. Malo je povišena i ručica mjenjača koja je zbog svoje pozicije uvijek pri ruci želite li promijeniti stupanj prijenosa. Sjedala su profilirana i nude dovoljno bočnog oslonca prilikom bržih vožnji kojih će s ovim automobilom biti i previše. Komfor u kabini dodatno podiže i odlična preglednost u svim smjerovima što se posebno cijeni u gradskim gužvama.

Testirani je model ispod poklopca motora skrivao pravi hi-tech stroj. Riječ je o 2.0-litrenim 16V benzinskom agregatu sa direktnim ubrizgavanjem. Razvija nemalih 150 KS pri 6.200 o/min i 191 Nm okretnog momenta od 4.500 o/min. Ovaj agregat ne bi bio toliko dobar i zabavan kada ne bi bio uparen sa odličnim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Mjenjač jednostavno dopušta i najbolje iskorištava snagu motora dobrim omjerom brzina. Naravno, uz kratke hodove i preciznost ručice ovaj automobil jamči dinamičnu vožnju uz veliku dozu zabave. Mazda prilikom izrade ovog modela nije razmišljala samo o zabavi u vožnji, već je testiranu „trojku“ opremila i nizom tehnikalija koje pospješuju aktivnu i pasivnu sigurnost putnika. Sve to zajedno rezultiralo je dobivanjem maksimalnih 5 zvjezdica na EuroNcap testu sigurnosti. Tu su i sustavi koji smanjuju potrošnju kao što je i-Stop sustav (Start & Stop) i sustav direktnog ubrizgavanja goriva pomoću kojih ovaj model troši u prosjeku 9,7 litara na 100 prijeđenih kilometara. Rekli bismo kako je to ipak puno, ali kada razmislim o režimu vožnje tijekom testiranja reći ću da je navedena potrošnja i više nego prihvatljiva!

Sve ovo navedeno u prethodnom odlomku ne bi značilo ništa kada ovaj automobil ne bi imao podvozje koje ima. Na GTA modelu podvozje je dodatno sniženo, a u kombinaciji sa odličnim gumama i kočnicama ovaj auto jamči puno zabave na otvorenim cestama. Testirani model se u zavojima ponaša predvidljivo i daje vozaču do znanja kada počinje pretjerivati. Naginjanje karoserije je minimalno zahvaljujući Eibach oprugama koje svoj posao odrađuju savršeno. Nakon uzbudljive vožnje otvorenim cestama čovjek bi pomislio kako će ovakav automobil biti neudoban u gradu… Ipak nije! Ovjes dobro balansira i upija manje i srednje neravnine, jedino se osjeti „sportski štih“ automobila prelaskom preko većih rupa kada dolazi do tupog udarca.

Testirana je Mazda3 bez sumnje najbolja „trojka“ koju smo imali na testu, a to može zahvaliti odličnom opremljenošću, izvanrednim voznim osobinama i praktičnošću koji dolazi sa svakom kombilimuzinom. U praksi će ovaj model prije svega služiti za prijevoz na posao i s posla te za prijevoz obitelji od točke A do točke B, ali sve to obavljati će s osmjehom na licu! 🙂

Aktualno tržište automobila, pogotovo nemilosrdni „C“ segment nudi pregršt dobrih automobila koji će svakodnevne zadatke koje pred njih stavimo obavljati bez problema. No, testirana Mazda3 GTA sav će posao obaviti jednako dobro uz dozu zabave. Uzme li se u obzir situacija u zemlji i svijetu – malo zabave dobro će doći. Osnovni model Mazde3 sa 1.6-litrenim benzinskim motorom može se kupiti za 125.490 kn (-5000 kn u akciji) dok se za 2.0 i-Stop GTA model mora izdvojiti koja kuna više – 189.490 kn, odnosno 204.129 kn sa opremom kakvu je imao naš testni. I za kraj zahvaljujemo generalnom zastupniku Mazda vozila za Hrvatsko tržište, tvrtki Mazda Motor Croatia d.o.o. na ustupljenom test vozilu.

Mazda3 Sport 2.0 i-Stop GTA – tehnički podaci testiranog vozila

Motor

4-cilindrični, redni, benzinski, postavljen sprijeda porečno, 4 ventila po cilindru, 2 bregasta vratila u glavi pokretana lancem, elektroničko izravno ubrizgavanje goriva (DISI), aluminijska glava i blok motora, koljenasto vratilo u 5 ležajeva, Euro 5

Obujam (ccm)

Snaga (KW/KS @ o/min)

Okretni Moment (Nm @ o/min)

1.999

110/150 @ 6.200

191/4.500

Prijenos

Pogonski kotači

Mjenjač

Prednji

6 stupnjeva, ručni

Kočnice

sprijeda samoventilirani diskovi 300mm, straga diskovi 280mm

Pomoćni sustavi

ABS + TCS + EBD + DSC

Kotači

205/50 R17

Dimenzije

Širina (mm)

Dužina (mm)

Visina (mm)

1.755

4.460

1.470

Međuosovinski razmak (mm)

Prtljažnik (l) (max)

Spremnik goriva (l)

2.640

340 (1.360)

55

Mase

Masa praznog vozila (kg)

Nosivost (kg)

1.280

555

Performanse i potrošnja

Maksimalna brzina (km/h)

Ubrzanje 0-100km/h

205

10,4s

Grad

Otvorena

Kombinirano

9.1

5.3

6.7

Potrošnja na testu

9.7l/100km

.

Izvor: Auto-info.hr