Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviTEST: Mitsubishi ASX 1.6 2WD Invite s benzinskim motorom i Invite paketom opreme

TEST: Mitsubishi ASX 1.6 2WD Invite s benzinskim motorom i Invite paketom opreme


Iako ASX na našim prostorima nije toliko poznat koliko njegova veća braća L200 i Outlander, ovaj crossover vuče korijene još iz davne 1991. godine kada je Mitsubishi predstavio prvi RVR model (u Europi znan kao Space Runner).

Sa drugom generacijom (1997.-2002.) ovaj se model nešto više približio karoserijskoj izvedbi u kojoj je danas prisutan na tržištu. Tek osam godina nakon kraja proizvodnje druge generacije stigao je ASX kakvog danas poznajemo u svojoj, danas veoma popularnoj, crossover izvedbi. Aktualni model baziran je na Mitsubishi Concept-cX studiji koja je publici prikazana na 62. Frankfurt Motor Showu 2007. godine. Ovdje se u globalu radi o skraćenoj verziji Outlandera koja je namijenjena širem broju kupaca koji traže povišen automobil, ali manjih dimenzija i niže potrošnje.

Mitsubishi ASX na hrvatskom tržištu dostupan je s 2WD i 4WD pogonom, a u ponudi motora su jedan benzinac i jedan dizelaš, oba s Euro 5 standardom i Stop/Start sustavom. Tu su još tri paketa opreme – Invite, Intense te Instyle. Mi smo testirali model opremljen benzinskim motorom i Invite paketom opreme koji ujedno i predstavlja početni model u ponudi sa cijenom od 160.000 kn (trenutna akcija spušta cijenu početnog modela na 148.900 kn).

Što se dizajna tiče, ASX ima karakterističan prednji dio u skladu sa ostatkom Mitsubishijevih modela, a možemo ga opisati kao mješavinu Outlandera i Lancera. Stražnji kraj ima visoko postavljena svjetla kao klasični kompakti, dok cjelokupna silueta dizajnirana kako bi vozilo izgledano niže i šire, što je i naglašeno trapezoidnim dijelom na poklopcu prtljažnika. Gledano s boka ASX se ne ističe ničim, jedino kratki prevjesi već unaprijed nagovještavaju lagano manevriranje u gradu.

U kabini ne nalazimo ništa spektakularno ili previše moderno. Moram čak naglasiti kako je dizajn kabine već pomalo zastario u odnosu na konkurenciju koja je izbacila nove modele na tržište (i Mitsubishi će uskoro). Materijali korišteni na kokpitu i vratima nisu loši, ali upotreba tvrde plastike u vozilu ovog segmenta nije nešto što preferiramo, a čak ni završna obrada nije na onom nivou kojeg bi čovjek očekivao. Lako se održava, ali ipak netko tko daje preko 150.000 kn za automobil tražiti će više „luksuza“. Izgled kokpita donekle popravlja vanserijski ugrađeni multimedijski sustav sa Bluetoothom, navigacijom i ekranom osjetljivim na dodir koji ujedno i prikazuje sliku sa stražnje parking kamere. Što se ponude prostora tiče, mjesta ima dovoljno i sprijeda i straga, a na raspolaganju je i upotrebljiv prtljažni prostor od 442 litare, koji se jednostavno može preklopiti čime se oslobađa dodatan kapacitet za prijevoz. Kabina nije najbolja i najljepša u klasi, ali funkcionalna je.

Ispod poklopca motora nalazio se jedini benzinski agregat u ponudi ASX-a. Radi se o 1.6-litrenom agregatu (4A9), novije generacije, koji razvija 117 KS i 154 Nm okretnog momenta. Ovaj agregat poznat je po optimalnoj potrošnji u odnosu na snagu kojom raspolaže. Podsjetimo, Mitsubishi je ovu generaciju motora zavio zajedno sa DaimlerChrysler-om, a motori se i dalje proizvode u tvornici u Njemačkoj. No, s obzirom na težinu ASX-a od 1.260 kg i karoserijsku izvedbu, 117 KS sa koliko raspolaže ovaj motor solidno pokreće testirano vozilo. Za grad je optimiziran, jedino se nedostatak snage osjeti prilikom pretjecanja drugih vozila na otvorenim prometnicama i kada je vozilo pod opterećenjem. S druge strane, ako će ASX većinu vremena provoditi u gradu, onda ni nedostatke motora neće previše osjetiti. Okretnost u gradu je, s obzirom na dimenzije vozila, odlična – kao i preglednost. Upravljivost općenito je fenomenalna, a ni vozači početnici ne bi imali poteškoća voziti ovaj crossover. Kako je testirani ASX bio opremljen pogonom na dva kotača, tako je i potrošnja bila dosta niska. Spomenuti agregat u kombinaciji sa odličnim ispušnim sustavom i dobro odmjerenim stupnjevima prijenosa, na 5-stupanjskom ručnom mjenjaču, potrošnju su čak i u gradu držali ispod 9 litara. Prosječna potrošnja na testu iznosila je odličnih 7,5 litara.

Mitsubishi je svoj ASX treće generacije osvježio prošle godine te kao takav mora izdržati još jednu godinu na tržištu. Akcijska cijena po kojoj se ASX trenutno može kupiti (148.900 kn) je među nižima u klasi uz više serijske opreme.

Mitsubishi ASX 1.6 2WD Invite – tehnički podaci testiranog vozila

Motor

4-cilindrični, redni, benzinski, postavljen naprijed poprečno, izravno ubrizgavanje goriva, sustav Start & Stop, Euro 5

Obujam (ccm)

Snaga (KW/KS @ o/min)

Okretni Moment (Nm @ o/min)

1.590

86/117@6.000

154/4.000

Prijenos

Pogonski kotači

Mjenjač

Prednji

5 stupnjeva, ručni

Kočnice

Sprijeda ventilirani disk promjera, straga puni disk

Pomoćni sustavi

ABS + EBD + TCS

Kotači

195/55 R16

Dimenzije

Širina (mm)

Dužina (mm)

Visina (mm)

1.770

4.295

1.615

Međuosovinski razmak (mm)

Prtljažnik (l) (max)

Spremnik goriva (l)

2.670

442 (1.219)

63

Mase

Masa praznog vozila (kg)

Nosivost (kg)

1.260

Performanse i potrošnja

Maksimalna brzina (km/h)

Ubrzanje 0-100km/h

183 (test: 188)

11.4s

Grad

Otvorena

Kombinirano

7.4

4.9

5.8

Potrošnja na testu

7.5l/100km

Izvor: Auto-info.hr