Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviTEST: Ford Fiesta 1.25i Duratec Trend – hvaljena šesta generacija i dalje privlači poglede

TEST: Ford Fiesta 1.25i Duratec Trend – hvaljena šesta generacija i dalje privlači poglede


Ford Fiesta je gradski automobil kojeg Ford prodaje u šestoj generaciji. Testirana Fiesta, iako je na tržištu od konca 2008. godine još uvijek privlači poglede i istaknula se kao primjer suvremenog dizajna.

Već od same najave šeste generacije konceptnim Verve-om i „prašine“ koja se digla oko tog modela, bilo je jasno kako će šesta Fiesta imati dobre prodajne brojke. Ipak sumnjam kako su čelnici Forda očekivali titulu „najprodavanijeg“ sub-kompakta (B segment) za svoju, sada već staru Fiestu.

Šesta generacija Fieste napravila je veliki iskorak u dizajnu. Fordov kinetički dizajn predstavlja energiju u pokretu, a Fiesta oživljava ovaj koncept svojim snažnim kupeovskim profilom. Prepoznatljiva uzdižuća linija prozora proizvodi stilski, klinasti oblik od atletskih ramena i istaknutih lukova kotača do dinamički oblikovanog stražnjeg kraja. Svaka linija i precizno dizajnirana značajka u kombinaciji stvaraju dojam automobila koji nikada ne miruje, a to se kupcima itekako svidjelo.

U kabini se nastavlja ista filozofija. Iako je ovaj dizajn interijera star nekoliko godina zamjerka dizajnu nemam. Štoviše, svako tko je imao priliku pogledati kabinu ostao je „iznenađen“ modernim i skladnim dizajnom. Čak se ni po korištenim materijalima kokpita ne može vidjeti starost vozila. U segmentu gdje u interijeru većinom prevladava plastika, Ford je na gornjim dijelom konzole Fieste koristio mekanu i gumiranu plastiku. Tvrda plastika nalazi se jedino na komponentama kao što su obloge vrata, središnja konzola, okvir instrumentne ploče i sl. Bez obzira na moderna dizajn gdje prevladava mnoštvo tipki, Fiesta je uspjela zadržati odličnu ergonomiju. Vozačko okruženje je ugodno i sve komande su nadohvat ruke, tamo gdje ih i očekujemo.

Ponuda prostora je dovoljna za jedan gradski automobil. Sprijeda se nalaze odlična sjedala koja pružaju optimalnu bočnu potporu u zavojima, a na duljim putovanjima ne ostavljaju trag na kralježnici. Straga se nalazi klupa sa tri mjesta. Tri mjesta u Fiesti optimalna su za djecu, no ukoliko se odlučite prevesti tri starije osobe straga, očekujte gunđanje i negodovanje već nakon prvih nekoliko kilometara. S druge strane, tu je sasvim pristojan prtljažni prostor koji nudi 295 litara zapremine, odnosno 979 litara sa spuštenim stražnjim naslonima.

Što se same opremljenosti modela tiče, naš je primjerak imao TREND opremu koja predstavlja drugi paket nakon početnog i osnovnog AMBIENTE-a. Ovako opremljenom vozilu ne nedostaje ništa važno jer vozilu daje vanjske elemente (kvake, retrovizor,..) u boji vozila, kožni upravljač, stražnje parking senzore, klimatizacijski uređaj, radio MP3 sa komandama na upravljaču, električne podizače stakala i još puno toga. Kompletan popis opreme pogledajte ovdje.

Ovaj je model dostupan u izvedbi s trima i petorim vratima, a može se kombinirati sa dva benzinska i jednim dizelskim agregatom. Od benzinaca tu su 1.25 i 1.4-litreni motori, dok dizelsku ponudu čini 1.4-litreni TDCI agregat.

Mi smo na testu imali model opremljen 1.25-litrenim benzinskim motorom koji razvija 82 KS i 114 Nm okretnog momenta. Glavne odlike ovog agregata su uglađeni i tihi rad, čak i pri većim okretajima. S druge strane tu je i nedostatak snage za ozbiljnije pokretanje ovog modela i dosta visoka potrošnja. Ford Fiesta 1.25i Duratec Trend uz Križevački paromlin. Kao što se vidi, ruši se, a do objave testa već je u potpunosti srušen… Motor je uparen sa 5-stupanjskim ručnim mjenjačem koji se nalazi na odličnoj poziciji. Mjenjač je smješten na povišenom dijelu središnjeg tunela i dosta je blizu upravljača što omogućuje brzo hvatanje mjenjača kada je potrebno. Mjenjač je krut i precizan, a jedino mu nedostaje šesti stupanj prijenosa pomoću kojeg bi se potrošnja mogla spustiti na otvorenim prometnicama i autocestama.

Iako je motorizacija prema brojkama zadovoljavajuća za jedan gradski automobil, u praksi to ipak malo drugačije izgleda. Dobar je u gradskim gužvama gdje se niti ne može juriti, no na otvorenim prometnicama nedostatak snage na nižim okretajima jasno dolazi do izražaja. Najviše će vozače iritirati nemogućnost pretjecanja sporih vozača jer će vam za taj čin trebati nešto veća ravnica.

S druge strane, Fiesta oduševljava udobnošću i jednostavnošću upravljanja. Ovaj je model nešto mekše podešen kako bi vožnja gradom bila što udobnija. Za tu svrhu žrtvovane su nešto vozne osobine, ali već spomenutom jednostavnošću upravljanja vozači će se brzo naviknuti na podešenost podvozja. U zavojima dolazi do nešto većeg nagiba karoserije, ali cestu svejedno dobro drži. O svim poteškoćama pravodobno obavještava, pa je ispravljanje putanje i prilagodba vožnje jednostavna. Sve u svemu, testirana se Ford Fiesta lijepo vozi, pogotovo zbog odličnog osjećaja za upravljačem i dobrim sjedalima.

Testirana će nam Fiesta uglavnom ostati u dobrom sjećanju, pogotovo sjetimo li se kako se ovdje radi o modelu kojem je nasljednik upravo došao na tržište. Bez obzira što ovaj model Fiesta napušta „bojno polje“ i ostavlja iza sebe facelift-anu Fiestu šeste generacije, testirani bi se model mogao još koju godinu boriti za što veći tržišnu udio. Cijena Ford Fieste kreće od 74.900 kn, a Trend model kao što je bio testirani (sa 1.25 motorom) dostupan je po cijeni od 84.900 kn.

Ford Fiesta 1.25i Duratec Trend – tehnički podaci testiranog vozila

Motor

benzinski, 4 cilindra, redno, vodeno hlađenje, 16 ventila, 2 bregasta vratila pokretana zupčastim remenom, središnje ubrizgavanje goriva, Euro 5

Obujam (ccm)

Snaga (KW/KS @ o/min)

Okretni Moment (Nm @ o/min)

1.242

60/82 @ 6.000

114/3.600

Prijenos

Pogonski kotači

Mjenjač

Prednji

5 stupnjeva, ručni

Kočnice

Sprijeda samoventilirajući diskovi – 258 mm, straga bubanj – 200 mm

Pomoćni sustavi

ABS

Kotači

175/65 R14

Dimenzije

Širina (mm)

Dužina (mm)

Visina (mm)

1.722

3.953

1.481

Međuosovinski razmak (mm)

Prtljažnik (l) (max)

Spremnik goriva (l)

2.489

295 (979)

42

Mase

Masa praznog vozila (kg)

Nosivost (kg)

1.023

472

Performanse i potrošnja

Maksimalna brzina (km/h)

Ubrzanje 0-100km/h

168 (test: 164)

13.3s

Grad

Otvorena

Kombinirano

7.4

4.5

5.6

Potrošnja na testu

6,9l/100km

.

Izvor: Auto-info