Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviTEST: Fiat Panda 1.2 EVO Easy – osnovna inačica, simpatičan i cjenovno vrlo povoljan

TEST: Fiat Panda 1.2 EVO Easy – osnovna inačica, simpatičan i cjenovno vrlo povoljan


Za razliku od šminkerskog društva koji kapitalizira na svojim slavnim precima (Fiat 500, Mini i slični…), Panda se u skladu sa svojim imidžom razvija po sasvim drugoj liniji, bez agresivnih marketinških kampanja.

Pandi to ne treba. Već dugi niz godina Pandu možemo pronaći u rukama vlasnika čiji bankovni računi dozvoljavaju kupovinu višestruko skupljih vozila. Sami smo se uvjerili da je jednako česta u rukama pustolova na vrhu neke planine u društvu psa, kao i na ulicama gradova Azurne obale. Panda se odlično snalazi u svakoj prilici. Zašto je to tako, i je li u novoj generaciji zadržala svoju originalnost, provjerili smo na testu.

Krenimo od dizajna. 40 godina stara koncepcija automobila sa oštrim rubovima donekle je ublažena na novom modelu. Mali Fiat kao da je nacrtan u već poznatom Pandinom stilu, a onda je netko došao do dizajnera i jednostavno zavinuo sve rubove. Pravokutnici zaobljenih rubova prisutni su na ama baš svakom detalju ovog vozila, od interijera do eksterijera, posvuda. Panda je dakle i dalje ostala donekle vjerna originalu, no uz nešto modernizirane linije kako bi se svidjela i mlađoj populaciji. Prednost pravokutnog oblika sa velikim prozorima nenadmašna je preglednost u svim smjerovima.

Priča sa pravokutnicima se nastavlja i u interijeru gdje je vrlo dobra ponuda prostora upotpunjena i odličnom ergonomijom. Problema sa prostorom mogli bi imati vozači i putnici viši od 190,  ili oni čija težina prelazi najmanji troznamenkasti broj, dok će svi drugi sa lakoćom pronaći idealnu poziciju. Kod ovog modela naglasak je oduvijek bio na maksimalnoj praktičnosti pa sa zadovoljstvom možemo ustvrditi kako se ništa nije promijenilo ni u posljednjoj, testiranoj verziji. Interijer testiranog automobila bio je opremljen radiom sa CD-om, klima uređajom, komandama na volanu, putnim računalom i još par sitnica koje olakšavaju svakodnevno manevriranje kroz gradske gužve.

U vožnji je Panda praktički bez konkurencije najjednostavniji automobil na tržištu. Mišljenja smo da ne postoji nijedan automobil koji je toliko jednostavan za svakodnevno vozikanje po gradu, a jednostavnost i lakoća upravljanja idealni su za bezbrižnu gradsku svakodnevnicu. Lagan volan uz mogućnost aktivacije tzv. City načina rada omogućavaju manevriranje s kojim se rijetko koje vozilo može nositi, a sa laganim papučicama i preciznom ručicom mjenjača neće imati problema ni vozači koji su tek položili vozački ispit. Testirani automobil bio je opremljen 1.2-litarskim 4-cilindričnim agregatom koji razvija nevelikih 69 KS, no za gradsku vožnju to je sasvim dovoljno jer je Panda vrlo lagana. Nedostatak snage osjeti se tek na otvorenim cestama, gdje će uz normalnu vožnju navedena mala težina stvarati malen napor za navedeni agregat što će pak rezultirati relativno malom potrošnjom. Na testu je prosječna potrošnja iznosila 7 litara. Nije previše, ali uz modernizaciju pogonskog stroja potrošnja bi mogla biti i za 2-3 litre niža.

Sve u svemu, Panda je ostala vjerna originalu kao malen gradski automobil koji je zbog svojeg povišenog odstojanja od tla spreman i za blage offroad izazove. Vjerujemo da će postojeća klijentela ostati zadovoljna i novim modelom jer ima sve odlike originala. Radi se o odličnom, iznimno praktičnom gradskom automobilu za ljude koji jednostavno žele sjesti u auto i obaviti dnevne zadatke, pritom koristeći minimalne napore za sam proces vožnje. Cijena testiranog modela iznosi svaga 76.500 kn.

Za kraj donosimo jedan zanimljiv video, a to je Euro NCAP “crash test”, zanimljivo i korisno za pogledati.

Fiat Panda 1.2 EVO Easy – tehnički podaci

Motor

4-cilindrični, redni, benzinski, postavljen naprijed poprečno, 2 ventila po cilindru, 1 bregasto vratilo u glavi, pokretan zupčastim remenom, aluminijska glava, koljenasto vratilo u 5 ležajeva, elektroničko ubrzigavanje goriva, akumulator 40 Ah, alternator 90 A, Euro 5

Obujam (ccm)

Snaga (KW/KS @ o/min)

Okretni Moment (Nm @ o/min)

1.242

51/69@ 5.500

102/3.000

Prijenos

Pogonski kotači

Mjenjač

Prednji

5 stupnjeva, ručni

Kočnice

Sprijeda puni disk promjera 257 mm, straga bubanj

Pomoćni sustavi

ABS + EBD + BAS

Kotači

175/65 R14

Dimenzije

Širina (mm)

Dužina (mm)

Visina (mm)

1.643

3.653

1.551

Međuosovinski razmak (mm)

Prtljažnik (l) (max)

Spremnik goriva (l)

2.300

225 (870)

37

Mase

Masa praznog vozila (kg)

Nosivost (kg)

940

480

Performanse i potrošnja

Maksimalna brzina (km/h)

Ubrzanje 0-100km/h

164 (test: 158)

14.2s

Grad

Otvorena

Kombinirano

6.7

4.3

5.2

Potrošnja na testu

7.1l/100km

.

Izvor: Auto-info