Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliTesla u 2017. godini u debelom gubitku od čak 2 milijarde dolara

Tesla u 2017. godini u debelom gubitku od čak 2 milijarde dolara


Teslini investitori su se uzbunili, jer budućnost ove američke kompanije koja proizvodi elektromobile baš i nije ružičasta. Financijski rezultati za 2017. godinu su blago rečeno – poražavajući.

Iako s elektromobili budućnost automobilske industrije, bar tako mnogi stručnjaci tvrde, čini se kako to kupci još uvijek ne prepoznaju. Električni automobili su i dalje skupi s jedne, dok baterija i dalje nema dovoljno veliku autonomiju s druge strane. Rezultat svega su brojke koje ćete vidjeti u nastavku.

U brojkama, Tesla Motors je u 2017. godini izgubio 1,96 milijardi američkih dolara, dok im je četvrti prošlogodišnji kvartal bio najgori u povijesti – samo u Q4 2017 izgubili su čak 675,4 milijuna dolara što je novi rekordni gubitak, prethodni je iznosio 619 milijuna.

Ipak, nije sve tako crno. Narudžbe za nove modele rastu, pri tome mislimo na 2020 Tesla Roadster i dolazeći Tesla Semi. Neki drugi modeli, kao što je Tesla Model 3 je bio odgađan tako da se i to negativno odrazilo na poslovanje.

Ipak, u kompaniji gledaju na budućnost s optimizmom i vjeruju u rast “elektrifikacije” automobila.